Конференција за новинаре, 28. јун 2017. године

Миљан Дамјановић: Оно што је кроз векове красило, a и данас краси српски народ, јесте слободарски дух, херојство, једно велико јунаштво и велико срце. На Видовдан, 1389. године, бранили смо не само Српство, него и православље од најезде Турака. И пар векова након тога, 1999. године, иако смо имали много јачег противника испред себе, многоструко јачег противника, борили смо се у име наше слободе, у име наше славне историје. Мада неки покушавају да кажу како треба да се ослободимо наше историје и наших митова, ми управо желимо супротно, да гајимо оно чиме се поносимо.

Те 1999. године водиле су се две велике битке на подручју Косова и Метохије. Прва и велика битка била је на Паштрику, где се наша војска истовремено борила против регуларне војске Албаније и против УЧК терориста, а уједно и против НАТО авијације. С друге стране, наши млади војници су свесно жртвовали своје животе како не би дозволили шиптарским терористима и војсци Албаније да пређу преко Кошара, јер им је циљ био да тако споје тај део подручја до Дренице и да направе велики удар на нашу територију. Тада су млади људи положили своје животе, јер су знали да се не боре само тог тренутка за отаџбину, него се и боре и због славне наше историје, својих херојских предака који су у јунаштву славу своју стекли. Слава им у сваком погледу припада јер су стали раме уз раме са тим славним прецима. Зато смо и покренули ову акцију на предлог великог броја грађана – да се овај нови булевар зове „Хероји са Кошара“. Да бисмо у томе успели, ми смо већ послали Скупштини града Београда једну иницијативу, допис Градског одбора кога сам, као кандидат за градоначелника, лично потписао. Али, Закон налаже да морамо да покренемо грађанску иницијативу – за шта нам је потребно 30.000 потписа грађана Београда, које очекујем да ћемо у најкраћем року сакупити, како би онда о томе расправљала Скупштина града, како Закон каже – од тренутка предаје потписа, максимум 60 дана.

Позивамо све грађане Београда да нам се придруже у овој акцији. На нашој званичној Фејсбук страници Српске радикалне странке оставили смо податке распореда пунктова на којима ће се свакодневно моћи потписивати петиција (односно грађанска иницијатива) на свим територијама општина града Београда, у свих 17 општина. Уколико имате неких питања, изволите.

Новинар: Колико имате потписа?

Миљан Дамјановић: Ево, управо данас почињемо са прикупљањем потписа. Ми смо покренули електронску петицију, односно иницијативу, али Закон не признаје електронски прикупљене потписе, већ постоје засебни обрасци намењени за ту сврху, те на тим обрасцима требамо сакупити потребних 30.000 потписа.

Новинар: Хвала.

Миљан Дамјановић: Хвала вама.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР