Конференција за новинаре, 3. март 2017.

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка данас је успешно почела предизборну кампању. Добро би било да још неколико пута доведу Федерику Могерини да говори у Скупштини, а можда да доведу и државнике из оних агресорских земаља које су нас бомбардовале. То би било још интересантније.

Видели сте шта је режим све урадио да се избегне публицитет нашем отварању кампање, међутим то је било неуспешно. Успели су на државној телевизији да укину тон и ништа више.

Ми смо данас изнели кључну тачку свог програма – Нећемо у Европску унију, хоћемо интеграцију са Русијом!

Уосталом, видели сте на крају са „Уа, Вучићу!“, ми смо рекли шта мислимо о целом Вучићевом режиму и овом његовом данашњем потезу да доведе Федерику Могерини у Народну скупштину. Изволите, имате ли ви неко питање?

Новинар: Бошко Обрадовић из Двери тврди да је све ово, у ствари, један велики ваш перформанс који је направљен у договору са господином Вучићем.

Проф. др Војислав Шешељ: Е, шта слушате Бошка Обрадовића? То је најобичнији идиот. Љотићевац. А кад се каже ’љотићевац’, онда се ту губе елементарна људска својства. Знате ко је био Димитрије Љотић.

Новинар: Да ли вам смета што вас зову опозиционарем?

Проф. др Војислав Шешељ: Не, уопште ми не смета ништа јер ми смо опозиција за себе. Ми немамо скоро ништа заједничко са прозападним политичким партијама. Јер, ови прозападни кандидати и партије које их подржавају за нас су гори од Вучића и од напредњака. И то вам непрекидно понављамо. Можда они из тога извлаче закључак да ми имамо неку спрегу, али то није истина. Видели сте како је Вучић претио.

Новинар: Шта вам је рекао на крају?

Проф. др Војислав Шешељ: Нисам успео да разазнам. Нека је претња била, махао је прстом, али нисам успео да разазнам.

Новинар:  Шта мислите како се осећао?

Проф. др Војислав Шешељ: Видело се по њему да му је било крајње непријатно. То сте могли сви да запазите. Изволите.

Новинар: Прикупљање потписа за кандидатуру пребачено је на нотаре. Каква је ту ситуација?

Проф. др Војислав Шешељ: То је веома тешко. Тешко је добити нотаре. Прво су их окупирали напредњаци и ми можемо рачунати на нотаре тек кад напредњаци заврше посао. Постоје општине где смо успели за сутра неколицину нотара да обезбедимо. Данас нам прође цели дан без икаквог рада на том послу.

Новинар: Да ли сматрате да сте упућени у овакво функционисање? Да ли је то требало да наставе судови да раде?

Проф. др Војислав Шешељ: Овде има једна срећна околност што нам се не жури, јер је крајњи рок следећа недеља, не ова сад, него следећа, а редослед кандидата на гласачком листићу се одређује жребом.

Новинар: Значи, другачије него на парламентарним изборима.

Проф. др Војислав Шешељ: Јесте. Они су показали једноставно своју самовољу тиме што су узурпирали све нотаре, а немају неке конкретне користи од тога што ће махати да су први поднели листу и ништа више, односно да су први поднели кандидатуру.

Новинар: Хоћете ли стићи да завршите посао?

Проф. др Војислав Шешељ: Хоћемо сигурно, нема сумње никакве. То је 10 дана пред нама. Имате ли још питања? Миро, шта је са твојим питањима?

Новинар: Непријатно је.

Проф. др Војислав Шешељ: Било је непријатно? А, Могеринијевој? Како је њој било?

Новинар: Госпођа Могерини је, чини ми се, успела да надјача радикале. Бар је био такав утисак.

Проф. др Војислав Шешељ: Ништа она није надјачала. Посланицима владајуће већине дали су слушалице, али нису могли да укину наш глас, а на државној телевизији уопште није било гласова из Скупштине, само је преводилац говорио, није било ни гласа Могеринијеве. Бар сам ја тако сазнао.

Новинар: Могерини је испричала све до краја...

Проф. др Војислав Шешељ: Добро. Али, има ту једна ствар. Сви руски медији јављају као сензацију како смо организовали дочек Могеринијевој у Народној скупштини.

Новинар: Шта вам је рекао господин Зукорлић? Да ли је он једини који је покушао да вам каже?

Проф. др Војислав Шешељ: Он се сагнуо да ми шапне нешто, али то не могу да вам кажем, нема смисла. Имате ли још питања? Хвала вам.

Vojislav ŠešeljSaopštenjeSkupština

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ