Конференција за новинаре, 6. август 2020. године

Александар Шешељ:Даме и господо, Српска радикална странка позива све Србе у Црној Гори и све грађане Црне Горе да на предстојећим парламентарним изборима подрже изборну листу За будућност Црне Горе, коју предводе опозиционе странке у Црној Гори које се боре против диктаторског режима Мила Ђукановића већ годинама и деценијама уназад. Они су због те борбе прогоњени и на константном удару режима у Црној Гори.

Сведоци смо да од проглашења независности траје процес брисања свега српског из Црне Горе, разградње српског националног идентитета у Црној Гори, стварања некакве вештачке црногорске нације, стварања вештачког црногорског језика, све на уштрб српског народа у Црној Гори. Од краја прошле године се покушава и са отимањем Српске православне цркве у том процесу и процесу тихог етничког чишћења српског народа из Црне Горе.

Срби у Црној Гори данас су грађани другог реда који су систематски дискриминисани, немају иста грађанска и људска права као припадници неких других нација, односно националних мањина, који живе у Црној Гори. Великим бројем литија које су организоване против поступака власти у Црној Гори, показало се да народ Црне Горе више не жели то да трпи

Мило Ђукановић је највећи српски издајник, који води политику србофобије и русофобије, који измишља државне ударе против себе, као што смо имали случај на претходним парламентарним изборима, како би на сваки могући начин остао на власти.

Сматрамо да ће победом на изборима ове опозиционе коалиције доћи до коренитих промена у данашњој Црној Гори, да ће Црна Гора раскрстити са овим режимом и антисрпском политиком, коју владајући режим у Црној Гори води већ годинама, ако не и деценијама и да ће се вратити Српству.

Лидери коалиције За будућност Црне Горе били су прогоњени од стране Мила Ђукановића и после парламентарних избора 2016. године, када су у монтираном процесу били оптужени за државни удар.

Сматрамо да све политичке странке у Србији треба да подрже и да позову све Србе у Црној Гори и све остале грађане Црне Горе да гласају на парламентарним изборима за опозициону изборну листу За будућност Црне Горе. То је дужност свих странака у Србији које размишљају о добробити српског народа.

Време је да се после 30 година промени диктаторска и мафијашка власт у Црној Гори, а то ће се на најбољи могући начин урадити подршком тој изборној листи.

Сведоци смо свих инцидената и догађаја које је режирао Мило Ђукановић против опозиционих политичара и Срба, представника Срба у Црној Гори, од хапшења њихових чланова породице, малтретирања чланова породице, претњама и свему другом што се дешавало само у овој години у Црној Гори.

Дакле, дужност свих политичких странка у Србији, и владајућих и опозиционих, мора да буде подршка борби српског народа у Црној Гори против режима који не жели да у Црној Гори буде било шта српско.

Подсетићу вас да је то режим који је признао независност Косова и на тај начин се историјски осрамотио, који је увео Црну Гору у НАТО без икаквог референдума, иако не постоји већинско расположење грађана Црне Горе за чланством у НАТО-у.

Подсетићу вас да је то режим који заједно са представницима хрватских власти прославља „Олују, највеће етничко чишћење српског народа и егзодус Срба после Другог светског рата. Тај режим Србима не мисли ништа добро.

Уверени смо да ће ова изборна листа однети победу на парламентарним изборима и да ће то бити почетак нових односа између Србије и Црне горе. Уверени смо да ће нова власт у Црној Гори – уместо актуелне која спроводи србофобију и заиста затире српски народ у Црној Гори – имати власт која негује српски национални идентитет, државност Црне Горе и која ће се вратити Српству.

Изволите, уколико имате неких питања.

Новинар: По питању Црне Горе сте били врло јасни и прецизни. Замолио бих вас да ми дате коментар у вези са новим српским парламентом.

Александар Шешељ: Нови српски парламент је једнопартијски парламент у коме нема опозиционих посланика. То је последица октроисаних избора, који су у Србији одржани 21. јуна. Састав парламента после тих избора апсолутно не одговара вољи грађана Србије. У српском парламенту 99% посланика подржава власт, а не може се рећи да 99% грађана који су изашли на ове изборе подржава власт. Дакле, апсолутно не одговара вољи грађана.

Не постоји ниједан парламент у Европи који данас личи на српски. Сматрамо да у том парламенту неће бити опозиције. Српском политичком животу треба реанимација, јер парламент у оваквом саставу неће бити у стању да врши своје Уставом предвиђене надлежности. Биће апсолутно подређен влади. У овом парламенту неће се чути различито мишљење. Уколико погледате, грађани Србије се у неком броју изјашњавају за чланство у Европској унији – ми сматрамо да је то много мање од педесет посто – а српски парламент је данас једнодушно за Европску унију, сви посланици подржавају чланство Србије у Европској унији. То је нешто што свакако не може трајати дуго.

Нама треба реформа политичког живота. Требају нам нови ванредни парламентарни избори које смо ми и захтевали – поднели смо Уставном суду иницијативу да се ови избори пониште – на којима ћемо имати јасно и поштено изјашњавање грађана Србије шта они сматрају о некој политици или политичким програмима и странкама, а не изборе у којима ће власт учинити све да има једностраначки парламент. После 30 година вишестраначја ми смо се у једном дану вратили у једнопартијски систем.

Новинар: Хвала.

Александар Шешељ: Уколико нема више питања, хвала што сте дошли.

https://www.youtube.com/watch?v=4qmJm7mZISo

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР