Конференција за новинаре, 6. јул 2017. године

Миљан Дамјановић: Поштовани новинари, Српска радикална странка је прва реаговала на неприхватљиву изјаву председника Владе Србије Ане Брнабић да ће се Србија одрећи сарадње са Руском Федерацијом уколико би на томе инсистирали представници Европске уније.

Тражили смо да се Александар Вучић изјасни о томе, али се он и даље не изјашњава. Ми српски радикали и даље инсистирамо да се Вучић, као председник Републике Србије, изјасни да ли Ана Брнабић има његову подршку за антируску политику коју намерава да спроводи са места председника Владе.

Упозоравали смо Вучића да се дуго не може седети на две столице, макар то било и само декларативно. Уколико Вучић настави да ћути, биће нам јасно да је он између Европске уније и Руске Федерације изабрао овог пута Европску унију, а да му је прича о сарадњи са Руском Федерацијом, заправо, служила само за његову предизборну кампању и обмањивање бирача који су за Вучића гласали управо зато што је тврдио да никада неће увести санкције братској Руској Федрацији и да се никада неће одрећи Русије због Европске уније.

Ако Вучић настави да ћути, биће нам такође јасно да је госпођицу Брнабић заправо подметнуо грађанима Србије за премијера, зато што је знао да је она довољно прозападна и довољно неморална да Србима, преко америчке агенције Блумберг, поручи да ће у Вучићево име водити политику која ће Србију водити ка Европској унији, а можемо очекивати и да ће нас ускоро, вероватно, обавестити и да нам је НАТО бољи савезник од братске Руске Федерације.

Осим што се недвосмислено (у својој изјави за ову америчку агенцију) одрекла сарадње са Руском Федерацијом, Ана Брнабић је најавила и да ће се у будућности заправо одлучивати о статусу лажне „државе Косово“, а на тај начин је обелоданила да за њу Косово и Метохија нису саставни део Србије. Шта је то друго, него је фактички признавање Косова, иако је Вучић, знамо и сами, у више наврата говорио да се нико и никада неће одрећи Косова и Метохије и да никада нико неће признати ту лажну државу.

Ако настави да ћути, биће јасно да је и по том питању давао изјаве само за унутрашњу употребу и ради обмањивања бирача, а да је заправо Ану Брнабић предложио, изабрао, добио или му је она наметнута да заврши и тај прљави посао који је он започео.

Уколико се Александар Вучић не слаже са државном политиком Ане Брнабић по питању Руске Федерације и Косова и Метохије, нека то јавно каже и нека од својих народних посланика под хитно затражи да се одмах смени Ана Брнабић са функције председника Владе, пре него што нанесе ненадокнадиву штету за Србију и српски народ, после чега би се вероватно и она изгубила из Србије, попут Ђелића и Крстића, који су по истом принципу били регрутовани да униште Србију.

У овом тренутку желео бих да упознам јавност да са моје десне стране седи Ружица Николић, а она је наш нови народни посланик у Народној скупшини Србије. Ружица Николић је по занимању дипломирани дефектолог и сада је на функцији заменика генералног секретара Српске радикалне странке. Ми смо за данас имали толико, ако имате неких питања, изволите. Изволите, Оксана.

Оксана Сазонова, „Њузфронт“: Хвала. „Њузфронт“, Руска Федерација. Како оцењујете последице евентуалног увођења санкција Русији и на економском и на политичком плану?

Миљан Дамјановић: Прво, ми не смемо да дозволимо да се такав сценарио деси. Ми смо од првог дана као странка против уласка Србије у Европску унију. Говорили смо да ће доћи моменат када ће све ове прозападне владе – које су регрутоване од стране западних служби и западних амбасада, од 2000. године па до данас – морати да изаберу пут: један је пут ка Европској унији, други је пут ка Руској Федерацији. Не смемо да дозволимо тај сценарио, не само због политичког основа и добре сарадње са Руском Федерацијом, већи и стога што се српски радикали залажу за потпуну интеграцију са Руском Федерацијом. Не смемо да заборавимо да је нама Русија братска земља, а уједно и једна од ретких светских сила заштитница која нас штити и помаже да очувамо Косово и Метохију, као саставни део Србије, а са друге стране ми смо једна од ретких земаља која има најбољи могући економски споразум и уговор са Руском Федерацијом. Ми немамо за извоз никакве пореске надокнаде, тако да је једина шанса наших произвођача и наших сељака заправо тржиште Руске Федерације. Ту имамо парадоксалну ствар – Србија која има најбољи уговор са Руском Федерацијом са једне стране, опет с друге стране због прозападних влада има својеврсно најлошији један други уговор, а то је једнострана примена ССП-а због тог смртоносног пута ка Европској унији. Тако роба из Европске уније стиже без царина и пореза у Србију, па овде имамо ситуацију да чак наши произвођачи, пољопривредници, сељаци не могу да свој производ пласирају на своје тржиште, јер просто нису конкурентни, а видите и сами ових дана да је нагрнула робе што из Пољске, што из других земаља Европске уније. С друге стране, чак је и господин Дугин (за којег се каже да је неформални саветник председника Путина) дао изјаву да Србија мора већ једном да се окане пута ка Европској унији и НАТО пакту, а да не мора да се брине јер ће увек Русија бити та која ће заштитити интересе Србије везане за Косово и Метохију. На томе можемо да се захвалимо. А оно шта је још једна одредница и брига српских радикала, то је да је одмах после ове изјаве Ане Брнабић – изјаве и против Руске Федерације и против српских интереса – кренула прича о промени Устава која није од јуче. Бивши шеф посланичке групе Српске напредне странке Зоран Бабић, још је 2015. године рекао, цитирам – да се ради на новом уставу и да на том новом уставу они раде са пријатељима из Европске уније! А став Европске уније је јасан: Косово иде својим путем ка Европској унији, Србија иде својим – што значи да, уколико под хитно не прекинемо било какав даљи пут, тај ка Европској унији, а ви знате да смо ми у Скупштини говорили да никако није смело да се дозволи формирање министарства, ми ћемо доћи у парадоксалну ситуацију да ће управо челници државе Србије признати, као што и сад овом изјавом Ана Брнабић фактички признаје „независно Косово“, односно ту лажну државу.

Има ли још неких питања? Уколико не, хвала вам што сте дошли на конференцију Српске радикалне странке.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР