Конференција за новинаре, 7. септембар, 2017. године

Миљан Дамјановић: Поштовани новинари, данас смо за конференцију за новинаре припремили само једну једину тему, а то су градски избори о којима се већ дуже време спекулише: да ли ће бити у редовном термину, да ли ће бити ванредни, те да ли ће бити у новембру. Али, има много битнија ствар, а то је атак садашњег режима на одборнике, функционере, па и на активисте Српске радикалне странке. Ја морам да вас подсетим, да и после 10 година, откада је Српска напредна странка формирана крађом мандата у републичком парламенту, да они ту своју праксу настављају и да су је просто усавршили за ових 10 година. Да ивер не пада далеко од кладе, показује и чињеница, да једном када неко настане крађом мандата, што је, простим језиком речено, чист лоповлук, онда они то настављају да раде, како они кажу – и јаче, и брже и боље. Осим што крше и законе и Устав ове земље, ових дана је све јачи интензитет режимских функционера, искључиво у овом тренутку представника Српске напредне странке, који атакују на наше чланове и функционере, не само у Београду, него и по читавој Србији. Један од драстичних примера јесте догађај који се десио у Кањижи. Преко свештеног лица су покушали да врбују нашег председника општинског одбора ( нудили су му новац, радно место). И то нико други него поп! Ја желим да подсетим јавност, да тај председник општинског одбора није чак ни одборник, али да му је понуђено да буде потпредседник Скупштине општине – и како је поп то рекао – Ми можемо све, па можемо и да те поставимо, иако није по закону. Да они желе увек да прекроје вољу грађана, последњи доказ су и дешавања на нашој општини, општини Звездара у Београду. Имамо и видео-снимак, на ком се види да је одборник Српске радикалне странке, Александар Смиљанић, врбован од стране Српске напредне странке. На том аудио- снимку се јасно чује (имамо необорив доказ) како нашем председнику општинског одбора Звездара нуде и новац. Ради се о десетинама хиљада евра, али под условом да преведе и остале одборнике, чланове општинског одбора и функционере општинског одбора са Звездаре Српске радикалне странке.

Он чак наводи пример, који у јавности није испраћен, а то је случај који се десио у Сурчину, да „ценовник“ који се десио у тој нашој београдској општини, где су купили наших шест чланова, дат је као позитиван пример, да је то гаранција и за Звездарце, да ће добити радна места и, како он у овом аудио-снимку каже – 30.000 евра. Чак иде и дотле да он даље објашњава да постоји „ценовник“ за обичне активисте, па их назива клошарима. Каже да они вреде по 300 евра. А радна места, како он ту наводи, воде се по јавним предузећима града Београда. Што значи да они, Српска напредна странка користи јавна предузећа како би на тај начин исплатила свој најновији финансијски подухват, а то је куповина наших одборника. На овај начин јасно су ставили до знања, да овим путем крше изборну вољу грађана. Ово није први случај, ово је последњи случај који се сада десио, и зато излазимо у јавност. Било је понуда и у другим општинским одборима за које смо сазнали у Београду: нуђена су радна места, а повереници Српске напредне странке су нудили ни мање ни више него радна места у ЕПС-у, у јавном предузећу Инфостан и на местима чланова Већа и политичким функцијама у тим општинама.

Српска радикална странка неће дозволити да јој се ниједан мандат преотме, украде, купи, отме, поготово стога што су ти људи изабрани са листе Српске радикалне странке. Овим путем недвосмислено позивамо одборнике са Звездаре, Александра Смиљанића и Бобана Смиљанића, да у најкраћем року врате мандате, јер ћемо их ми сигурно вратити и нећемо дозволити нигде више да се овакви случајеви понављају, а ми знамо како ћемо вратити те мандате. И ово је упозорење и за све остале, али и упозорење за режим да се не игра са оваквим стварима.

Режиму у Београду, напредњачком режиму, било би боље да објасне грађанима Београда зашто нису испунили своје обећање из 2014. године, када смо ишли на градске изборе. Тада је садашњи министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обмануо грађане Београда обећавши да ће ухапсити, односно лишити слободе Драгана Ђиласа због малверзације око моста на Ади. Ваљда по узору на свог лидера Александра Вучића који је обећавао да ће хапсити Млађана Динкића, па га је узео за свог саветника. Тада су говорили оно за шта се и ми залажемо, да је Бус плус изузетно лош уговор, да је не само лош уговор, него да се на тај начин тим уговором са физичким лицем уништава јавно предузеће Градско саобраћајни превоз, и да се на тај начин поништавају и радници који су тамо запослени. И трећу ствар: обећавао је канцеларију за брзе одговоре, брзу легализацију и све остале ствари које су заборавили преко ноћи, оног момента када су засели у фотеље Скупштине града Београда. Уместо да су истакли, крили су као што и сада крију свог кандидата, својим лажима и преварама на начин на који су и добили гласове, а затим су нам инсталирали у граду Синишу Малог и Горана Весића. Мислим да о Горану Весићу не треба превише трошити речи, јер сваки грађанин, не само Београда, него и Србије, зна ко је тај човек, и под наводницима могу да кажем „свако зна о његовој блиставој политичкој каријери довољно“.

Још једном подвлачимо да ми нећемо дозволити да се изборна воља грађана на овај начин крши и нећемо због тога дозволити да иједан мандат Српске радикалне странке оде куповином од стране Српске напредне странке. Ево, ми смо имали за данас толико. Ако имате неких питања, изволите. Уколико не, хвала вам што сте дошли.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР