Конференција за новинаре, 8. април 2021. године

Александар Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка захтева да се амбасадор Савезне Немачке Републике Томас Шиб прогласи персоном нон грата и да му се у Србији ускрати гостопримство.

Није први пут да амбасадори, пре свега западних земаља, не поштују домаћина, вређају српски народ и наше достојанство, а последња у низу јесте изјава немачког амбасадора Шиба да је бомбардовање било потребно како би се спречио некакав геноцид 1999. године.

Српска радикална странка би волела да подсети да једини геноцид који се десио на овим просторима јесте геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима у Независној Држави Хрватској, који се десио под покровитељством Немачке.

У питању је дипломата који представља земљу која је имала политику „сто за једнога” током окупације и која је учествовала у агресији над Србијом, односно над Савезном Републиком Југославијом 1999. године. Том приликом за 78 дана је погинуло око 2.500 људи,нанета је штета у износу већем од 100 милијарди долара.

Дакле, сматрамо да режим у Србији – председник Вучић, премијерка Брнабић, Влада Србије – треба да ускрати гостопримство, да му се остави рок од 24 сата да напусти Србију и да се дипломатска нота у виду демарша пошаље Немачкој, како бисмо показали да никоме не дозвољавамо да вређа наше достојанство, поготово лицемерним изјавама дипломате који представља Немачку, која је била један од коловођа бомбардовања Србије.

Изволите, уколико имате некихпитања. Уколико не, хвала вам.

https://www.youtube.com/watch?v=r21xvW8dqiE

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ