Конференција за новинаре, 8. фебруар 2018. године

Миљан Дамјановић: Поштовани новинари, годинама уназад говоримо да притисци који долазе из Европске уније, из разних западних амбасада, од држава чланица НАТО пакта имају један једини циљ уништавање и распарчавање Србије.

Подсетимо се: још од времена када су учествовали у распаду Савезне Федеративне Републике Југославије, а затим кад су уследили монструозни напади и бомбардовање Србије 1999. године, још од тада смо говорили да се силе Атлантског пакта неће зауставити све док не растуре Србију, све док нам не отму Косово и Метохију, Војводину, Рашку област! Упозоравамо стално да сви режими од 5. октобра на овамо не раде у националном интересу, у интересу наше земље. Одмах иза 5. октобра смо говорили да је једини циљ Србије, који мора да буде успостављен интеграција са Руском Федерацијом.

Јуче смо добили и потврду такве наше политике, потврду нашег оправданог страховања Јоханес Хан, европски комесар за проширење, јуче је и јавно саопштио Александру Вучићу све ове наше зебње, а то је да уколико желимо да постанемо пуноправни члан Европске уније морамо да се одрекнемо Косова и Метохије, морамо да предамо Хрватској 10.000 хектара земље на левој обали Дунава и да јој исплатимо 40 милијарди евра на име ратне одштете, као и то да морамо да заведемо санкције Руској Федерацији. Ово су и основни разлози због којих Србија никако не сме да постане члан Европске уније!

А с друге стране, подсећамо и Александра Вучића и Владу Републике Србије, да у преамбули Устава Републике Србије стоји да су Косово и Метохија саставни део Србије.С друге стране,нису случајне недавне изјаве разних политичара који су се поново сетили одређених проблема Бошњака и Рашке области, као и изјаве представника Лиге социјалдемократа Војводине, који су одмах негативно реаговали на предлог Српске радикалне странке да се Хуманитарни Руско-српски центар отвори и у Војводини. Ни мање ни вишетај су предлог потписали грађани, њих преко 30.000 је потписало, а предала га је Српска радикална странка.

Оно што је задатак Србије и задатак овог режима ова власт мора да престане да седи на две столице, као што смо и тражили и упозоравали све ово време да ова власт мора да престане да седи на две столице. Таква политика нам је донела само неправду и као што видите, искључује се више могућност и војне неутралности и ту смо били у праву када смо заступали политику да поред економске и политичке интеграције са Руском Федерацијом, ми морамо приступити Одбору за колективну безбедност, ОДКБ, који предводи Руска Федерација, јер је то једини начин да се заштити територијални интегритет Републике Србије.

Господину Јоханесу Хану поручујемо да та прича да ћемо доћи 2025. до врата Европске уније нити ће до тога доћи, нити ми то можемо, нити то желимо, а превасходно због саме чињенице што мора да се поштује Устав Републике Србије, морају да се поштују интереси српског народа где год они живели.

Ми очекујемо да ће се режим, који предводи Александар Вучић, дозвати памети и да је ово прави тренутак да се прекине ова погубна политика стремљења,као и овај стрмоглави пут ка Европској унији.Ово је прави моменат да се окренемо братској Руској Федерацији.

Ми смо имали толико за данас. Изволите, ако имате неких питања. Хвала вам што сте присуствовали.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР