Kонференција за новинаре, 9. април 2019. године, Урош Кршић: У Сребреници било жртава на свим зараћеним странама, али није било геноцида!

Урош Кршић: Даме и господо, сведоци смо скандалозног понашања Хашког трибунала. Сведоци смо скандалозних поступака правника тог суда, као и скандалозних одлука које доносе судије тог такозваног суда правде, а ево видимо да и ови наши судови желе да наставе такву прљаву праксу.

Даме и господо, у Сребреници није било геноцида! Није спорно да је било жртава код свих зараћених страна. Спорно је што се само српска страна треба означити као геноцидна, а то неће ником допринети, нити донети мир, ни стабилност, а после свега што је прошло, мир је потребан свима.

Данас смо овде испред зграде Специјалног суда да пружимо подршку осморици припадника специјалне бригаде МУП-а Републике Србије који су потпуно невино оптужени за злочин у селу Кравица код Сребренице. Ми немамо поверења у ове наше судове, знамо да они ово раде под притиском и по налогу страних сила, пре свега злочиначке Европске уније. Али, кад је већ тако – ми верујемо у објективност наших судија, рачунамо на њихово правничко искуство и на њихову чисту савест, да ће одлука коју буду донели, да ће све судске одлуке, пресуде бити донете само у складу са истином, чињеницама и доказима који су изведени, а овде би то морала да буде једино ослобађајућа пресуда јер све друго би представљало нови правни скандал.

Српска радикална странка ће свуда бранити ту истину да у Сребреници није било геноцида. Увек ћемо пружати помоћ нашим сународницима кад год то буде потребно.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР