Конференција за новинаре др Војислава Шешеља, 23. јул 2020. године

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка поново указује јавности да се у Србији на крајње одвратан начин и даље води пропаганда у прилог агресорском и злочиначком Северноатлантском савезу, НАТО. Управо смо имали недељу НАТО у Србији, коју је организовала стара НАТО плаћеница Јелена Милић, однедавно и плаћеница режима у Србији.

Видимо да се и даље на режимским телевизијама интензивно оглашава и Дарко Трифуновић, да су и други НАТО плаћеници интензивирали своје активности, а очигледно им се у медијима под контролом режима излази у сусрет.

Српска радикална странка ће наставити још жешће своју анти-НАТО пропаганду. Ми нећемо толерисати такве НАТО активности. Ми ћемо и даље указивати српском народу колико је тај пакт злочиначки и колико је зла нанео првенствено српском народу, јер тај је пакт постојао пуних педесет година из искључивог разлога да бомбардује Србију. Ни двадесет година после бомбардовања Србије он не зна за разлоге свог постојања, него и даље да буде претња Србији. Он не може да запрети Русији, он не може у Авганистану да постигне никакве циљеве, он само звецка оружјем на Балкану. Видимо да Немачка, као једна од главних сила унутар НАТО, планира да наоружава Шиптаре на Косову и Метохији најсавременијим наоружањем. Наоружавање шиптарских сепаратиста значи припрему за нови рат и то треба да схватимо врло озбиљно и да ниједног тренутка наша опрезност не ослаби, а морамо бити и спремни на сваку евентуалност.

Наговештава се да би се ускоро могао сазвати нови сазив Народне скупштине. Ми српски радикали упозоравамо да ни то не би био регуларан потез, пошто Уставни суд није још одлучио по нашој уставној жалби. Не постоје услови за конституисање Народне скупштине. Наша уставна жалба је толико аргументована да, ако ми уопште имамо Уставни суд, онда он мора одлучити по нашем захтеву, а у том случају ови избори се морају поништити, мора се продужити мандат постојећој Народној скупштини, а то се може урадити уставним законом који би се донео двотрећинском већином гласова, да се пречисти изборно законодавство и да се избори одрже у регуларним и равноправним условима.

Ово што се десило на протеклим изборима је крајње скандалозно, не служи на част српској демократији, не служи на част српском парламентаризму и представља добро средство у рукама српских непријатеља. Данас српски непријатељи хвале напредњаке и њихову наводну победу, јер знају да су напредњаци сами упали у клопку коју су другима постављали. Али кад исцрпе све могућности да их уценама и притисцима приволе да испуне западњачке услове, кад буду обарали напредњачки режим, онда ће се користити истим овим аргументима, онда ће указивати да избори нису били ни легални, ни демократски, да су били у неравноправним условима одржани, да су се грађани подмићивали или присиљавали за кога ће гласати, да је режим 14 вештачких, непостојећих странака протежирао, да им је прикупио потписе који су прописани као услов за излазак на изборе и да су те странке, заправо, послужиле само да би напредњачки режим допунио своје залихе гласова и повећао број својих народних посланика.

Изволите, ако ви имате неко питање. Ако немате, хвала вам што сте се одазвали на нашу конференцију.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ