Конференција за новинаре Српске радикалне странке, 1. јул 2021. године

Александар Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка захтева да се Гордана Чомић смени са места министра за друштвени дијалог, људска и мањинска права. Сматрамо да неко ко пропагира нешто што је у супротности са Уставом Републике Србије не сме да буде део извршне власти у Републици Србији.

Подсетићу вас да смо јуче видели изјаве Гордане Чомић која, упркос томе што се велики део владајуће коалиције изјаснио да неће прихватити Закон о истополним заједницама и да неће гласати за његово доношење, од тих најава не одустаје. Гордана Чомић је неко ко у Србији нема апсолутно никакав легитимитет, будући да је била део предизборне коалиције коју је чинило 11 странака и покрета, а која је освојила 0,9 процената гласова на изборима. Онда смо видели светски феномен да у Србији, осим ванпарламентарне опозиције, имамо и ванпарламентарну власт. Имамо министарство Гордане Чомић, кадрове Лиге социјалдемократа Војводине, кадрове некакве Странке модерне Србије и још много других странака које су на изборима, њих 11, освојиле 0,9 процената гласова.

Сматрамо да ниједан члан Владе Републике Србије не сме да пропагира било шта што је у супротности са Уставом Републике Србије и да то не сме у Србији да се трпи.

Такође, обавестићу вас да Српска радикална странка наставља акцију прикупљања петиције против доношења Закона о истополним заједницама коју је до сада већ потписало више десетина хиљада грађана Србије. То је један од показатеља шта српски народ мисли о таквој иницијативи. Ми сматрамо да нема места у нашем систему, у нашој земљи, за доношење таквог закона који не само што је противуставан, већ је у супротности са друштвеним ставовима већине грађана Србије и да Влада Републике Србије треба у што хитнијем року да упути предлог за разрешење Гордане Чомић са места министра,jер је апсолутно неприхватљиво да имамо неког у влади ко пропагира антиуставне предлоге, антиуставну политику.Заиста није јасно како тако нешто може у Србији да се трпи.

Подсетићу вас да је Гордана Чомић неко ко је у својој политичкој каријери познат по нетолеранцији, познат по тоталитарном приступу на свим оним позицијама на којима се налазила, да је то особа која је координирала избацивањем посланика Демократске странке Србије, одузимањем њихових мандата, која је запамћена као неко ко је, док је водила главну реч у Скупштини Србије, највише казни упутила народним посланицима, највише посланицима Српске радикалне странке, да је суспендовала из рада народне скупштине целу посланичку групу Српске радикалне странке и да је неко ко не трпи другачије мишљење. Такође, особа која се изузетно лицемерно и неморално понаша, будући да је данас део владе коју је саставио Александар Вучић, за кога је у прошлости говорила да је нациста. Функционере Српске радикалне странке, а Александар Вућић је био један од њих, називала је нацистама. Сматрамо да таква особа не заслужује да буде на било каквој функцији у Републици Србији.

Изволите, уколико имате неких питања. Уколико не, хвала вам.

https://www.youtube.com/watch?v=522XBLXapv8

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ