Конференција за новинаре Српске радикалне странке,13. јануар 2020. године

Александар Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка још једном позива Владу Републике Србије да што хитније поднесе иницијативу да се у Савету безбедности Уједињених нација разговара о питању угрожености српског народа у Црној Гори.

Дакле, већ две недеље се тамо тензије не смирују. Очигледно је да, после стварања црногорске нације и црногорског језика, мафијашки режим Мила Ђукановића жели да очисти из Црне Горе све што има префикс – српско.

Ми смо видели промене у реторици власти у Србији, и председника Републике и министра спољних послова, али да то све не би остала само маркетиншка предизборна кампања требало би и да се на тај исти начин дела.

Ми имамо јаке савезнике у Савету безбедности Уједињених нација, у Руској Федерацији и Народној Републици Кини. Ми, уколико заиста желимо да помогнемо Србима у Црној Гори, треба да на тај начин покренемо једну врсту дипломатске офанзиве, како би то питање дошло на дневни ред.

Имајући у виду нецивилизацијски карактер Закона о слободи вероисповести, који не само што је уперен на уништавање српског идентитета у Црној Гори, већ је и дубоко противправан, пре свега у сегменту раздвојености цркве и државе, људског права на слободу вероисповести и неприкосновености приватне својине. То су све аргументи које треба српска страна да истакне и да видимо, заиста, ту бригу о којој се говори за Србе и српску цркву у Црној Гори и на делу.

Ми мислимо да сваким даном одуговлачења, ситуација по Србе у Црној Гори постаје све тежа и да би једна одговорна власт, а могли смо да чујемо више пута током претходног заседања Народне скупштине како сада ова влада, први пут у историји, или најбоље у историји, брине о свим Србима ма где они живе. Ево, ови Срби у Црној Гори су тренутно најугроженији, поред Срба са Косова и Метохије, нису толико далеко – не знам шта је проблем да се нешто уради по том питању.

Дакле, још једном, Српска радикална странка позива да се што хитније упути иницијатива за одржавање седнице Савета безбедности Уједињених нација по питању положаја српског народа, као и угрожености српског народа у Црној Гори.

Изволите, уколико имате неких питања. Ако не, хвала.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ