Конференција за новинаре Српске радикалне странке, 27. децембар 2019. године

Александар Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка сматра да је хитно потребна реакција Владе Републике Србије на дешавања у Црној Гори. Видели смо да антисрпски мафијашки режим Мила Ђукановића наставља терор и прогон Срба у Црној Гори најновијим скандалозним покушајем отимања Српске православне цркве. 

Српска православна црква је, као што знате, старија од државе Црне Горе и све је усмерено на то да се српском народу покаже да нема више места за њега у независној Црној Гори. 

Ми сматрамо да Влада Републике Србије под хитно мора да тражи седницу Савета безбедности Уједињених нација, на којој би се покренуло ово питање зато што је Црна Гора данас на ивици грађанског рата и да случајно не бисмо дошли у ситуацију да нам се понови нови 17. март. 

Ми смо сведоци да се и у Србији реаговало на много мање значајне ствари, на изјаве, на неке најаве, на саопштења, дакле имали смо веома бурне реакције представника власти у Београду, имали смо седнице Савета за националну безбедност и тако даље, а сада, после овако једног скандалозног догађаја ми фактички немамо још реакције ни Владе Републике Србије, ни Александра Вучића. Ако је могао да заседа Савет за националну безбедност, после објављивања снимка наводног руског шпијуна који сарађује са неким пензионисаним српским шпијуном, истог дана је заседао Савет за националну безбедност, а догађај се десио пре годину дана. Дакле, уколико је то био довољан разлог, онда ја не знам заиста шта у Црној Гори треба више да се деси да би се режим у Београду огласио. 

Својим ћутањем режим у Београду уместо Срба, он нажалост подржава Мила Ђукановића. И још једном понављам да би требало што хитније затражити званично седницу Савета безбедности Уједињених нација, да се расправља тамо по овом питању. 

Изволите, имате ли неких питања? 

Новинар: ... 

Александар Шешељ: Пре свега, министар војни је говорио о стратегији коју треба ова скупштина да донесе, где ће један од циљева бити и заштита српског народа ма где он био. 

Уколико Влада Републике Србије не уради ништа по овом питању или настави да игнорише овај проблем, или пак остане само на штурим саопштењима, ми ћемо онда видети да је у ствари цела та стратегија само у предизборне сврхе, у сврхе политичке кампање и у маркетиншке сврхе. Ми смо то данас рекли – наши народни посланици и министри у сали Народне скупштине – и то је наш став. 

Ми мислимо да је сада прави потез, који би водио ка решењу овог питања, седница Савета безбедности Уједињених нација. 

Имате ли још питања? Уколико не, хвала што сте дошли. 

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР