Конференција за новинаре Српске радикалне странке, 6. јул 2021. године

Зоран Борјан: Даме и господо, и данас се у Београду одржава срамна изложба која за циљ има ширење лажи о некаквом геноциду у Сребреници.

Ми позивамо напредњачку власт да већ данас обустави ову манифестацију и да се више никада сличне манифестације у нашем граду не одржавају.

Срамота је да се било где у Србији, а камоли у центру нашег главног града, одржавају овакве и сличне манифестације. Организатор је Иницијатива младих за људска права, која је позната по томе да мрзи све што је српско.

Уколико власт Александра Вучића није спремна да јавности у Србији и целом свету каже да се у Сребреници није десио геноцид, ми српски радикали смо увек спремни на то и ову прилику користимо да то поновимо.

Докле ћемо више да трпимо разне „Мирдите”, атласе, злочине у Сарајеву, гажење српских застава? То је скандалозно и недопустиво за једну државу.

Ми смо већ у јавности дали предлог да се у нашем кривичном законику кривично гони свако ко каже да се у Сребреници десио геноцид. Сматрамо да све српске институције и надлежни органи имају обавезу да штите националне интересе наше земље, а сигурно је један од основних националних интереса питање истине о Сребреници. Ми се такође залажемо за укидање свих невладиних организација које имају рад као ова Иницијатива младих за људска права, зато што је свима јасно да је то продужена рука страних агентура са Запада и они су нашироко финансирани из тих земаља.

Нажалост, у Србији већ дуже време, тј. од ратова, ретко ко помиње српске жртве, а било их је заиста много. Страдала су и најмања деца која су касапљена, страдали су и најстарији, малтретирани су. Чињеница је да је српски народ највећа жртва ратова деведесетих година. Ми српски радикали никада нећемо одустати у борби за истину и правду.

Хвала. Имате ли ви неких питања?

Новинар „Србин инфо” Дејан Златановић: Како коментаришете то да када се прича о Сребреници, никада се не прича о Братунцу?

Зоран Борјан: То је нешто што је у Србији нажалост честа појава. Од кад су се завршили ти ратови, једино је Српска радикална странка пуних 30 година странка у Србији или нека организација која увек помиње и увек се враћа на злочине над српским народом. Сад у суботу је годишњица злочина у Братунцу и ми ћемосе, наравно, као и сваке године што идемо и у Братунац и у Скелане и у Цркву Светог Марка када је годишњица „Олује, појавити тамо да одамо пошту нашим страдалим сународницима, људима, деци, цивилима који су тамо страдали. Тамо су се заиста страшни злочини десили.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ