Конференција за новинаре Српске радикалне странке испред зграде Специјалног суда у Београду, 18. новембар 2019. године

Новинарима се обратила Александра Белачић, члан Председничког колегијума и народни посланик.

Александра Белачић: Представници Српске радикалне странке и данас су се окупили испред зграде Специјалног суда за ратне злочине како би пружили подршку групи од осморо припадника Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске, којима се суди због наводног ратног злочина у месту Кравица, код Сребренице, 1995. године. 

Не само што су ови људи којима се данас суди потпуно невини, већ и сами наводи из оптужнице не одговарају чињеничном стању. Наиме, у оптужници се наводи да је стрељано 1.313 цивила, док је број стрељаних лица био далеко мањи и износи 317, а околности под којима се ово стрељање догодило веома су специфичне, с обзиром да се стрељање одиграло након што је један од заробљеника отео оружје припаднику српске полиције и убио га. 

Представници Српске радикалне странке редовно присуствују овом суђењу како би подигли свест јавности о овом предмету. 

Жао нам је што је овај процес уопште покренут. Чињеница да се овим људима суди после толико година и без довољно доказа представља доказ да је наше тужилаштво поклекло под притиском тужилаштва Хашког трибунала. Надамо се да ће пресуда бити ослобађајућа и да ће судско веће закључивати на основу расположивих правних чињеница.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР