Лесковац: Српски радикали ће сачувати суверенитет и територијални интегритет

На одржаној конференцији у Лесковцу, председник Јабланичког окружног одбора Српске радикалне странке и кандидат за народног посланика Душан Станојевић се обратио речима:

Даме и господо, уважени представници медија,

Ми српски радикали свакодневно представљамо грађанима Србије наш економски, политички и социјални програм – зашто сматрамо да Србија треба да буде прва европска земља која се придружује БРИКС-у, савезништву Русије и Кине, савезништву 21. века.

Нећемо да будемо ничије слуге – никога из Брисела, из Вашингтона, из западних амбасада у Београду. Нећемо ултиматуме, нећемо њихове планове, нећемо диктат, хоћемо српско Косово и Метохију.

Ми српски радикали урадићемо све да у овом времену глобализма, америчке хегемоније и новог светског поретка заштитимо све оно што нас дефинише као народ и нацију: нашу ћирилицу, нашу историју, нашу традицију, нашу цркву и наш пут у будућност и нећемо дати да било ко то прекраја, да било ко то укида и да било ко води битку против нашег идентитета.

Због пута у Европску унију Србија већ деценијама пропада. Европска унија посматра Србију као ресурс, као своју периферију и захтева од Србије да призна независно Косово и помири се са отимањем своје територије. Европска унија хоће да окрене Србију против Русије и да нас одвоји од најважнијег савезника.

Српски радикали у Народној скупштини Републике Србије гаранција су да ће Србија сачувати свој суверенитет и територијални интегритет и Косово и Метохију у саставу Србије. Уверавам вас да ћемо у будућем сазиву Народне скупштине представљати глас народа у одбрани националних интереса и представљању аутентичне националне политике.

Када смо ми радикали у Скупштини, ви грађани знате да се непоколебљиво боримо против својих политичких противника, али никада, ама баш никада, нећемо бити против своје државе. Када смо ми радикали у Скупштини, нико не може да спроведе антисрпске планове ни на Косову и Метохији, ни у Републици Српској, нити било где друго.

Подсећам да се ми српски радикали јавно залажемо за укидање јавних извршитеља. Једини смо предали Народној скупштини преко сто хиљада потписа петиције за њихово укидање. Залажемо се такође за забрану истополних бракова. За  легализацију објеката који немају грађевинске дозволе, за што хитнију изградњу комуналне инфраструктуре свуда где је нема, за експлоатисање руда којима је наша земља богата. Залажемо се да се много више финансирају домаћа мала, средња и микропредузећа, да се много више помаже наша пољопривреда. Залажемо се да нам се уџбеници штампају у српском Заводу за издавање уџбеника.

Ми смо, даме и господо, свакодневно са народом, било да је то у Лесковцу, некој од општина Јабланичког округа или Србије. Разговарамо са народом. Слушамо проблеме и нудимо адекватна решења. И данас, у Лесковцу, разговарамо са нашим суграђанима, делимо издања „Велике Србије у којима се јасно може видети наш страначки програм.

Ми смо свесни да после ових избора не можемо бити најјача парламентарна странка, да ћемо у српском парламенту бити опозиција некој будућој власти, али обећавамо да никада нећемо бити опозиција Србији. Нама је отаџбина Србија изнад свега! За нас постоје отаџбина Србија и мајка Русија! Многи нас критикују због тога, неки због незнања, неки због чисте мржње, али ми се никада нисмо и никада се нећемо мењати. Ми наше политичке ставове и нашу идеологију никада не бисмо променили зарад пуког доласка на власт и то смо небројено пута показали и доказали.

Многи нам замерају што жешће не нападамо Александра Вучића. А ко је то жешће и озбиљније критиковао Александра Вучића и тренутну власт за све оно што нису радили добро? Ко? Да ли би требало да га нападамо реда ради? Да ли да га нападамо зато што се то некоме тренутно свиђа? Даме и господо, све док Александар Вучић одолева да уведе санкције братској Руској Федерацији, све док одбија да призна независност тзв. Косова, све док чува и штити Републику Српску, ми ћемо то поздравити и подржати. Подржали смо га и као кандидата за председника Републике Србије 2022. године, иако то можда није било у интересу наше странке. Дакле, када је Србија у питању, ми страначке интересе стављамо пострани.

Даме и господо, још једном, позивам све грађане Лесковца, Власотинца, Лебана, Бојника, Медвеђе и Црне Траве да изађу на изборе 17. децембра и гласају по својој савести. Подсећам да су српски радикали на редном броју 3 на парламентарним изборима, наша листа „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка и да смо ми, српски радикали, на редном броју 1 на локалним изборима у Лесковцу у коалицији са Српском напредном странком, Социјалдемократском партијом Србије и Партијом уједињених пензионера Србије на листи под називом „Александар Вучић – Лесковац не сме да стане. Такође, позивам све грађане општина Власотинце, Лебане, Бојник, Медвеђа и Црна Трава да на локалним изборима заокруже редни број 1, јер и у тим општинама Српска радикална странка наступа у коалицији са Српском напредном странком.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ