Протест поводом годишњице НАТО бомбардовања и изрицања срамне пресуде Радовану Караџићу, 24. мартa 2019. године

Проф. др Војислав Шешељ: Браћо и сестре, ову конференцију за штампу смо заказали поводом 20. годишњице дивљачког злочиначког бомбардовања Србије, српског народа, убијања српске деце, коју је провео НАТО пакт, војни савез најреакционарнијих земаља света, агресорски пакт, који је први пут своју злочиначку мисију искалио над Србима Републике Српске и Републике Србије.

Ми никада то не можемо заборавити и никада нећемо опростити. Никада српском народу неће пасти на памет да се учлањује у ту злочиначку организацију, да нас те звери сутрадан усмеравају да ми нападамо неке друге државе и неке друге народe да би били подјармљени, да би лакше били опљачкани, да би им оно што имају што пре било разграбљено.

Огромна већина земаља чланица НАТО пакта у чланству је и Европске уније, зато ми немамо шта да тражимо у Европској унији. У Европској унији су концентрисани сви најгори српски непријатељи, сви они који су вековима покушавали да нас униште, да нас упропасте, да нас оставе без државе, без идентитета, без језика и без националне свести. Немамо шта с њима да тражимо.

Постоји само један пут за Србију и српски народ, а то је пут на Исток, то је интеграција са Русијом, то је војни савез са Русијом и другим пријатељским земљама такозвани ОДКБ, односно Одбор договора колективне безбедности. Само то доноси сигурност и срећу српском народу и бескрајна руска пространства. Руско тржиште је највећа нада за нашу економију.

А шта мислимо о НАТО, шта мислимо о Европској унији, то ћемо вам још једном овде пластично дочарати, овде ћемо вам то показати. Само се мало померите да случајно неког не запалимо.

Ево шта мислимо о Европској унији, још мало, не штеди гориво кад је Европска унија у питању. Ово мислимо о Европској унији. Да пазимо само ове наше новинаре, да не страдају новинари. Да изгори Европска унија, а да новинари не страдају.

Дај сад да покажемо шта мислимо о НАТО пакту. Пази мегафон! Пазите, новинари!

Ово мислимо о НАТО пакту и желимо да што пре изгори, да га нема. Човечанству НАТО пакт није потребан.

Браћо и сестре, видели сте каква је драконска казна изречена Радовану Караџићу пред Хашким трибуналом, без икакве доказане кривице, за измишљена кривична дела, за геноцид који није постојао. Питају Александра Вучића да се изјасни о тој пресуди. Он је одбио да се изјасни. Можда не зна, можда му треба објаснити, можда га треба подучити да није било никаквог геноцида. И ми смо одлучили, у знак добре воље, да му чланови Председничког колегијума Српске радикалне странке, Љиљана Михајловић и Миљан Дамјановић, уруче први и други том моје књиге „У Сребреници није било геноцида, да се увери да не може бити речи ни о каквом геноциду. Други и трећи том, заправо, да прочита и да види, а не да слуша српске непријатеље и српске издајнике.

А шта ја мислим о онима који кажу да је у Сребреници био геноцид, написао сам на мом Твитер налогу.

Хвала вам, даме и господо. A сада, активисти и симпатизери странке, у потпуном реду и миру, да крену пред Председништво Србије.

Хвала вам што сте се одазвали у оволиком броју, господо новинари.

 

Изјава испред Председништва Србије, 24. март 2019. године

 

Миљан Дамјановић: Као што знате, Српска радикална странка и њен лидер, проф. др Војислав Шешељ, од првог дана, од оснивања, су се увек залагали за правду и истину. Једна од ствари којом се манипулише, не само у Србији, него у читавом свету, и нажалост чак и у политичким круговима, јесте да се у Сребреници десио геноцид. Ова литература, ово научно дело које је написао проф. др Војислав Шешељ је саздано у чињеницама да ни случајно нема говора ни o каквом геноциду. Можемо да говоримо да се десио неки злочин, али геноцид, и по својој дефиницији, а и по међународној дефиницији геноцида, се није десио.

Данас желимо да овим путем ова два тома која су изашла, а ускоро ће изаћи и трећи том, односно први том „У Сребреници није било геноцида”, да предамо председнику државе, Александру Вучићу.

Oвим путем позивамо све те који себе називају интелектуалцима, научницима да изађу на ТВ дуел јавно др Војиславу Шешељу, да бирају телевизију и да расправимо о томе, те ставимо једном тачку да се у Сребреници није десио геноцид. Kао што већ знате, тражићемо и од Александра Вучића и од Владе Републике Србије да се кривичним закоником гони свако ко каже да се у Сребреници десио геноцид.

Нико не може наша будућа покољења и наш народ да назива геноцидним, a посебно не они који су испоручили Радована Кaраџића, Ратка Младића и све друге српске јунаке антисрпском Хашком трибуналу. Те стогапозивамо и председника државе да нам не даје некакве спиноване информације на питање о Радовану Караџићу, да не говори тада о економији и јачању Србије, него да изнесе јасан став. Да ли је став истине оно за штa се залаже Српска радикална странка и њен лидер, или се ставља у ред оних који, видели сте и на Твитеру, који чак са хвалоспевима говоре о томе да је осуђен српски херој Радован Караџић, који је заједно са добровољцима Српске радикалне странке и генералом Ратком Младићем бранио све Србе.

Још једном позивам да пренесете и позовете све те научнике, интелектуалце, представнике политичких партија, који говоре супротно од ставова Српске радикалне странке и аутора овог научног дела, да изађу на ТВ дуел и бирају телевизију и време и дан, и ако то буде требало нека траје данима, али једноставно ова превара већ једном мора да се заврши, да се стави тачка на то.

У Сребреници се није десио геноцид. О свему другоме можемо да разговарамо.

Косово и Метохија су заувек Србија и Српска радикална странка се никада неће одрећи своје идеологије српског национализма.

Хвала вам.

 

Службеник: Добар дан.

Миљан Дамјановић: Добар дан, поштовање, Миљан Дамјановић.

Службеник: Идемо на службени улаз, тамо ћете предати пошту за председника. Пошто је данас нерадни дан.

Миљан Дамјановић: Да.

Службеник:Нећете моћи да добијете потврду o пријему, то ћете моћи у понедељак.

Миљан Дамјановић: Договорено. Како ви кажете, ми поштујемо процедуру.

Хвала вам.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР