Радикали упозоравају: на челу Ваљева су политички дилетанти и интережџије!

Општински одбор Српске радикалне странке Ваљево упозорава јавност да је недопустиво да Ваљевом управљају политички дилетанти, неодговорни појединци и представници власти које занима само лични интерес и привилегије.

– Наиме, дан пред скупштинску седницу Града Ваљева, одржана је седница Комисије за кадровска и административна питања и радне односе, да би се на дневном реду нашла тачка „утврђивање предлога решења о плаћеном одсуству секретара Скупштине града Ваљева”. Секретарка је плаћено одсуство тражила због поласка детета у школу, на шта је законски имала право, а на то плаћено одсуство имају право функционери у јединицама локалне самоуправе. Оно на шта ваљевски радикали упозоравају јесте неоправдана привилегија. Сви грађани знају како се ради у општини, али и у скупштини. Предлози који су прошли комисије и одобрени су у Министарству за локалну самоуправу Републике Србије чекају на изгласавање више од пола године. Решења о легализацији објеката су у раду по годину дана, на шалтерима увек фали по један папир, а користе се бенефити на које остали немају право. Питамо се како остале мајке ђака првака успевају да организују свој рад по сменама у популарним страним израбљивачким фирмама, са поласком своје деце у школу. Вероватно како морају јер оне не да немају право на плаћено одсуство, већ немају право ни на боловање јер их може сачекати решење о отказу – упозорава Жељка Милићевић, испред Општинског одбора Српске радикалне странке Ваљево.

– Општински одбор Српске радикалне странке тражи да се градска власт одрекне разних привилегија које их стављају у повлашћен положај у односу на остале, јер нико од вас, господо који сте на функцијама и радите у локалној управи, то није наследио од тате, деде или кога год. До када мислите да наплаћујете кирију за станове који су изграђени из донација других европских земаља и да тако остварујете добит коју после арчите на којекве манифестације разних врста и дезена? Наплаћујете кирију за нешто што ни наш град, а ни државу Србију није коштало. Иначе, већ поменута секретарка је и у овој чорби мирођија. Она иде на састанке у Београд, на којима се представник министарства изјасни да је решавање проблема пребачено у надлежност локалних управа, а локална управа не би да реши то јер губи фин износ новца – закључују ваљевски радикали.

– Ако се будете запитали по чему се ми, српски радикали, разликујемо, рећи ћу да је разлика драстична. Борба против јавних извршитеља, против геј бракова, за очување националне свести, а у Ваљеву конкретно појединачна борба за свакога ко нам се обрати са неким проблемом. Рећи ћу да смо досада то успешно радили – сматра Жељка Милићевић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ