Руски дом, 6. децембар 2019. године

Проф. др Војислав Шешељ: Браћо и сестре, искрено сам обрадован овим високим признањем које ми је данас додељено. Оно је показатељ да сам не само ја, него смо сви ми, српски радикали, достојно неговали пријатељство и братство са Русијом, а и да се искрено боримо за међународно признање Крима као саставног дела Руске Федерације. 

За нас, српске радикале, и све српске патриоте, Србија је отаџбина, а Русија је мајка. Ми подједнако волимо отаџбину Србију и мајку Русију. Да није било Русије, наш народ би вечито остао и нестао у турском ропству. После пет векова турског ропства, Русија нам је помогла да обновимо српску државу и, кад год нам је било најтеже – на руску помоћ смо могли рачунати. Деведесетих година прошлог века, кад је Русија била слаба, беспомоћна, на коленима, српски народ је опет страдао. Ми нисмо клонули духом, ми смо знали да Русија не може вечито остати на коленима и дочекали смо тренутак да је Русија опет велика, моћна и то враћа нама наше самопоуздање и одлучност у борби да заштитимо српске националне интересе. 

Силно нас је обрадовала вест да је народ Крима, на референдуму, са огромном већином гласова, донео одлуку да се врати у окриље мајке Русије, да се врати у састав Руске Федерације. 

Браћо и сестре, ми желимо да се и Србија убрзано интегрише са Русијом, да уђе у све облике евроазијских интеграција, у савез Русије и Белорусије, у ОДКБ. То је политика наше партије о којој ми отворено годинама говоримо. Ми се залажемо и да званична Србија, напокон, одлучно каже да је Крим саставни део Русије. Има ту још неких калкулација, страха од западних санкција, али ја сам убеђен да није далеко час кад ћемо и то дочекати. 

Браћо и сестре, ми српски радикали и патриоти волимо Украјину, ми волимо Украјинце и зато желимо да се цела Украјина врати у загрљај мајке Русије, тамо живи наш народ, наш, и руски и српски. Ви знате да су тамо две покрајине у време царске Русије имале српски назив, Славјаносербија и Новаја Сербија. Славјаносербија је на простору Доњецка, Новаја Сербија је на простору Кировске области. Ми кад кажемо Руси – мислимо и на Украјинце и на Белорусе, а и на нас Србе. Ми Срби страдамо зато што цели Запад у нама види мале Русе. Е, пошто виде у нама мале Русе, ми ћемо им показати и доказати да смо део велике Русије. 

Ми нећемо одустајати, наравно, од своје државности и суверенитета, националности, чланства у Уједињеним нацијама, јер и у време Совјетског Савеза и Украјина и Белорусија су биле чланице Уједињених нација. Ми ћемо чувати наше историјске тековине, али ћемо се чврсто интегрисати у нераскидиву везу са Русима. 

Живели! Желим вам успешан рад!

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР