У Сребреници није било геноцида

Александар Шешељ: Даме и господо, ми српски радикали се противимобруталној и антисрпској кампањи која има за циљ да наметне српском народу кривицу за некакав измишљени геноцид у Сребреници. То је једно од најважнијих питања нашег времена, борба коју морамо да добијемо. Не смемо да пристанемо на то да се српски народ и његова слободарска борба у Босни и Херцеговини и стварање Републике Српске занемари, стави у страну и прогласи геноцидном. Ми не негирамо да се 1995. године у Сребреници догодио ратни злочин. Али, негирамо и не пристајемо да нам наши непријатељи из ратова деведесетих година и Западне силе које нису пријатељски настројене према српском народу, наметну кривицу за измишљени геноцид, која треба да делегитимизује Републику Српску, да доведе до унитаризације Босне и Херцеговине и Бања Луку утопи у јединствену и унитарну Босну и Херцеговину, што су разлози почетка рата 1992. године у Босни и Херцеговини.

Противимо се томе што Република Србија и дан-данас финансира одређене невладине организације које се баве субверзилним делатностима и које шире лажи о некаквом геноциду у Сребреници. Захтевамо од Владе Републике Србије да се све невладине организације које се финансирају из иностранства и из домаћих извора, које се баве антисрпском пропагандом, прогласе по угледу на Сједињене Америчке Државе као агенти страног интереса у нашој земљи. Такође, захтевамо од Владе Републике Србије да од Савета безбедности Уједињених нација захтева да сви осуђени Срби, махом неправедно осуђени у Хашком трибуналу, од којих многи и дан-данас невини у затворима широм Европе издржавају своје казне, своје казне служе у својој земљи, да сви који су осуђени буду пребачени у Србију.

Поред тога, захтевамо да званични Београд већ једном прекине некакве преговоре о приступању Србије Европској унији пошто се, између осталог, поред признавања сецесије Косова, поред захтева да се уведу санкције Руској Федерацији, од Србије такође тражи да се сагласи са лажима о догађајима из Сребренице 1995. године и да призна да се на том месту десио некакав геноцид. То је недопустиво и нико у име српског народа не сме са тим да се помири. Званични државни органи морају да спроводе истрагу о томе шта се дешавало током рата у Босни и Херцеговини између 1992. и 1995. године, да утврде шта су чињенице и шта је истина о свим догађајима. Наравно, они који су починили злочин и са српске стране морају да одговарају, али то свакако нису ни Радован Караџић, ни Ратко Младић, који су потпуно невини осуђени у антисрпском Хашком трибуналу. Ми сматрамо да Република Србија мора да уложи много веће напоре да би се супротставила тим лажима које слушамо већ 27 година и тој антисрпској кампањи о измишљеном геноциду у Сребреници која траје већ 27 година која има првенствени циљ да стави жиг геноцидности на српски народ, што је неприхватљиво. Изволите, уколико имате неких питања. Уколико немате, хвала што сте дошли.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ