Покрајински избори: 24. И 25. новембар утврдити за државни празник под називом Дани присаједињења

Српска радикална странка се оштро противи неуком, неутемељеном и шарлатанском предлогу да се 25. новембарпрогласи за тзв. Дан Војводине. Чињеница је да Војводина 1918. године не представља ништа, не представља никакву територијалну одредницу. На Великој народној скупштини Срба, Буњеваца и других Словена, која је одржана у Новом Саду 25. новембра 1918. године, ниједном речју, ниједним словом се не спомиње никаква Војводина, него искључиво Банат, Бачка, Барања и Срем.

Друго, не може 25. новембар без 24. новембра, јер одлуке донете на Румској скупштини имају пресудан значај у контексту присаједињења Срема.

Српска радикална странка предлаже да се 24. и 25. новембар прогласе за државни празник под називом Дани присаједињења, који ће се празновати на простору читаве Републике Србије, а не само на простору АП Војводине. Значај историјских одлука донетих на Румској и Великој народној скупштини у Новом Саду превазилази оквире регионалне аутономије. То су одлуке од националног, свесрпског значаја.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ