Александар Шешељ: Крим је Русија, а Путин је легитимни председник!

Стразбур - Другог дана јесењег заседања Парламентарне скупштине Савета Европе, Александар Шешељ, потпредседник и народни посланик Српске радикалне странке, је говорио о питању Руске Федерације и том приликом изјавио:

„Чланови Парламентарнe скупштинe Савета Европе из Русије су избачени из Парламентарнe скупштинe Савета Европе под оптужбом такозване анексије Крима. Ова скупштина је донела неколико декларација и резолуција у вези са Русијом, у протеклих неколико година, о демократији и људским правима у Руској Федерацији.“

Шешељ је истакао да је народ Крима рекао своје, 16. марта 2014. године, и одлучио да не жели да остане у држави која је пролазила кроз ренесансу фашизма уз следбенике Степана Бандере, који је преузео власт у Кијеву. Народ Крима није желео да њихова судбина буде као судбина њихових земљака у Одеси.

Што се тиче демократије у Русији, Александар Шешељ је рекао да би претходни избори требало да буду лекција демократије целој Европи, јер је излазност била већа од 70% и Владимир Путин је освојио више од 75%, а у Републици Крим, више од 90% гласова. Док је, на пример, излазност на изборе за Европски парламент била мања од 45%.

За крај свог излагања, Шешељ је закључио да је Крим део Руске Федерације и такође политички субјекат Федерације. Дакле, требало би да се европске земље врате својим првобитним основама, као што би и европске институције требало да се врате својим основама, уместо што подржавају неонацистичке режиме широм континента, а европске институције, које себе називају демократским, би требало да уче од Русије.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР