Александар Шешељ: Радикали не присуствују седници – у скупштинској сали са министрима само су посланици владајуће већине!

Посланици Српске радикалне странке не присуствују седници на којој чланови Владе Србије одговарају на питања посланика јер, како је рекао народни посланик и потпредседник Српске радикалне странке Александар Шешељ, они не желе да учествују у симулацији парламентаризма".

 

Он је новинарима у Скупштини Србије рекао да рад у пленуму када треба да се одговара на питања посланика не личи на седницу него на напредњачки конгрес.

 

Шешељ је указао да за три године последњег четвртка у месецу радикали нису ни једном добили прилику да поставе питања и да данас нису ни желели да дођу на ред само зато што нико други од посланика, осим посланика владајуће већине, није присутан.

 

Ми не желимо у томе да учествујемо. Захтевамо да се промени Пословник који је донела претходна власт, а којег ни напредњаци не мењају. Ми желимо да се уважи наш посланички клуб који броји 22 посланика и други је по величини, а не да учествујемо у раду само зато што нема никога у сали, рекао је Шешељ.

 

На седници, која је почела у 16.00 часова и трајеће до 19.00 часова, учествују само посланици владајуће већине.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР