Александар Шешељ: Савет Европе треба да се стиди због Пленковића!

Стразбур – Другог дана јесењег заседања Парламентарне скупштине Савета Европе, Александар Шешељ, потпредседник и народни посланик Српске радикалне странке је изјавио, у одговору на Пленковићево излагање:

„По мом схватању сврха Савета Европе су: демократија, људска права, владавина права и антифашизам. А данас, имамо пред нама човека који глорификује Јасеновац, концентрациони логор за седамсто хиљада Срба, Јевреја и Рома, који глорификује Блајбург. Вођу нео-нацистичког режима у срцу Европе у којој су Срби грађани другог реда, председника политичке партије чија је главна идеологија етничко чишћење. Руководство Савета Европе би требало да се стиди.“

Он је био прекинут током свом обраћања, а затим му је реплицирао председник Владе Републике Хрватске и председник Хрватске демократске заједнице, Андреј Пленковић.

У својој реплици он је изјавио: „Јабука не пада далеко од дрвета. Председник странке и његов отац је осуђени ратни злочинац. Представник ове странке се залаже за Велику Србију која ће обухватати територије других држава“.

Пленковић је додао: „Србија је извршила агресију на Хрватску, али пре тога и на Босну, Словенију и Косово, и одговорна је за ратове.“

Пленковића нису прекидали током његовог излагања.

Александар Шешељ је и на јучерашњем заседању подсетио да је оснивач ХДЗ, политичке странке којој припада Пејчиновић Бурић, злочинац и неофашиста Фрањо Туђман, који је одговоран за највеће етничко чишћење у Европи након Другог светског рата.

Шешељ је такође подсетио да су Хрвати током операције „Олуја“ окупирали српску територију, убили око хиљаду и протерали готово пола милиона Срба и истакао да је срамно што се годишњица „Олује“ у Хрватској прославља као национални празник. 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР