Александар Шешељ: Србија никад неће бити у фронту против Русије!

Јалта – На позив Савета Федерације, Федералне скупштине Руске Федерације, заменик председника Српске радикалне странке и народни посланик Александар Шешељ је учествовао на Петом међународном хуманитарном Ливадијском форуму на Јалти. Форумом је председавала Валентина Матвијенко, председник Савета Федерације.

У свом обраћању Шешељ је истакао да Србија није увела санкције Русији која штити територијални интегритет Србије:

„Русија штити територијални интегритет Србије и помаже Србији у борби за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Србија је једина земља на Балкану која није увела санкције Русији и никада неће бити у фронту против Русије. Сарадња између наших земаља развија се, првенствено у енергетској и војној сфери, а све више и у сфери културе и економије. Наша два народа везује словенско порекло, наша вера, историја и култура. Већ 19 година од обојене револуције у Београду на Србију се врше притисци да се одвоји од Русије, али неуспешно. Русија и Србија су искрени савезници“. 

Шешељ је додао да се Српска радикална странка залаже за отварање српско-руског хуманитарног центра у Аутономној покрајини Војводини и за додељивање дипломатског статуса припадницима тог центра.

„У Србији ради српско-руски хуманитарни центар, који је имао велику улогу у спасавању људи у Србији од поплава и пожара. Странка коју представљам, Српска радикална странка, активно се залаже за отварање још једног таквог центра, у Аутономној покрајини Војводини, и за додељивање дипломатског статуса припадницима тог центра. Крајем године ће се у Србији формирати огранак удружења Пријатељи Крима, са циљем популаризације и афирмације руског Крима и организације економске и културне сарадње“, нагласио је Шешељ и истакао да на Криму борави већ четврти пут и да се у Русији осећа као код своје куће.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР