Александар Шешељ у Савету Европе: Европа није Европа без Русије!

Стразбур – Трећег дана пролећног заседања Парламентарне скупштине Савета Европе, скупштина је разматрала предлог резолуције Тинија Kокса, представника Холандије, о будућој улози и мисији Савета Европе. Резолуција, која је усвојена двотрећинском већином, позива Руску Федерацију да формира делегацију у Парламентарној скупштини Савета Европе.

Народни посланик и потпредседник Српске радикалне странке Александар Шешељ поручио је у свом излагању пред Саветом Европе, обраћајући се на руском језику, да је недопустиво то што се од Руске Федерације тражи новац за контрибуцију али јој се уједно ускраћује право гласа у овој међународној организацији. Он је истакао да се у саставу свеевропске организације попут Савета Европе мора наћи и Руска Федерација и да је недопустиво да се учешће ове велике силе разматра само када је на помолу финансијска криза. Шешељ је навео да све евентуалне проблеме треба решити путем дијалога и да је обавеза Парламентарне скупштине и Савета Европе да утврде заједнички механизам за решавање проблема у будућности.

Александар Шешељ је такође истакао да је Савет Европе дужан да поштује територијалну целовитост Руске Федерације, што подразумева и Крим и Севастопољ. Он је уједно подсетио да је Руска Федерација највећа држава на свету, која има више од 150 милиона становника и која је заслужна за ослобођење Европе од фашизма у Другом светском рату. На крају свог излагања потпредседник српских радикала истакао је да нема Европе без Русије.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР