Александар Шешељ у Савету Европе: НАТО је 1999. извршио агресију на Србију и окупирао KиМ!

Стразбур - Завршног дана пролећног заседања Парламентарне скупштине Савета Европе потпредседник Српске радикалне странке и народни посланик Александар Шешељ истакао је да је јужна српска покрајина на ивици хуманитарне катастрофе, с обзиром да је самопроглашена такозвана Влада Kосова коју чине вође терористичке групе ОВK увела таксе од 100 посто на производе који долазе из Централне Србије, Босне и Херцеговине. 

Шешељ је упозорио да су Срби на Kосову у опасности и да је њихова ситуација додатно отежана због несташице хране и лекова. Он је навео да терористи и ратни злочинци својим одлукама показују да за Србе нема места у такозваној Републици Kосово и да је њихово деловање прећутно подржано од стране најмоћнијих западних сила - НАТО и Европске уније, чији је главни циљ да се Срби етнички очисте са Kосова. Потпредседник радикала истакао је да ова велика криза мора под хитно бити решена.

У наставку свог излагања, Шешељ је подсетио да се ових дана у Србији обележава годишњица агресије НАТО пакта против Србије. Тада је НАТО убио више од 2500 људи и направио огромну материјалну штету која је процењена на 100 милијарди долара. Бомбардовани су мостови, болнице, административне зграде, ТВ станице и многе друге цивилне мете, што је касније цинично названо колатералном штетом. Шешељ је истакао да су сви Срби поносни на храбре пилоте и војнике, од којих су многи погинули бранећи своју земљу од најмоћније војне силе у историји човечанства и подсетио да је једна од последица овог напада стварање лажне државе Kосово од стране међународне заједнице, на окупираној српској територији. 

Шешељ је најоштрије осудио покушаје да се Србија примора да призна окупацију и независност такозване Републике Kосово како би постала чланица Европске уније, која отворено негира територијални интегритет и суверенитет Србије, и изнео чврсто уверење српских радикала да се Србија никада неће придружити Европској унији и да Срби никада неће прихватити понижење које им се намеће од стране западних сила.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР