Александар Шешељ: Увести мере реципроцитета према Црној Гори

Српска радикална странка захтева од Владе Републике Србије да што пре уведе мере реципроцитета према Црној Гори.

Уколико је црногорски режим спреман да настави прогон српског народа у Црној Гори, да им показује како Србима у Црној Гори није место, Влада Србије мора да уведе мере реципроцитета, ако они већ забрањују српски језик и писмо, дискриминишу Србе код запошљавања у јавном сектору, забрањују окупљања, забрањују и кажњавају појаву српске заставе, уколико покушавају да отму српску заставу и њену имовину у Црној Гори, казао је народни посланик и заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ на конференцији за медије у холу Народне скупштине Србије.

Он је додао да се Србима забрањује улаз у Црну Гору, како је навео, чак и онима који су тамо рођени.

Ми треба да одговоримо мерама реципроцитета, па да на пример власт у Србији забрани Председништву, Главном одбору ДПС-аи сарадницима председника Црне Горе Мила Ђукановића улазак у Србију. Да покажу на тај начин озбиљност. Да се и они мало забрину када више не могу да приђу својим становима, па и свом бизнису по Србији, оценио је Шешељ.

Он је подсетио да је Влада Србије упутила дипломатску ноту Влади Северне Македоније поводом поштанске марке на којој је била мапа Независне државе Хрватске, и додао да је то начин дипломатске комуникације, док изостаје адекватна реакција поводом актуелних хапшења свештенства Српске православне цркве у Црној Гори.

Шест месеци, шта се све дешава у Црној Гори, а на то се не реагује!? Шта још треба да се деси да би Београд нешто предузео!”, истакао је Шешељ.

Према његовим речима, потребно је да се и у Савету безбедности Уједињених нација разговара о томе.

https://www.youtube.com/watch?v=4OHuGMOfOig

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР