Бахати панчевачки напредњаци се играју општинским буџетом и свим пореским обвезницима

Градски одбор Српске радикалне странке Панчево упозорава јавност на крајње сумњив ток извођења радова у Банатском Новом Селу и другим насељеним местима у општини Панчево, имајући у виду да су примећене велике неправилности и одступања у реализацији предвиђених пројеката, а тиме је последично доведен у питање и правилан и равномеран утрошак буџетских средстава предвиђених за ову намену.

„Зашто је у конкурсној документацији првобитна ширина пута од 5 метара у фебруару 2020. године, измењена на 4,2 метра? Ко је тај који је себи дао за право да направи те измене и на основу чега? Зашто није испоштована пројектна документација Месне заједнице Банатско Ново Село за пет асфалтираних улица – асфалтираних, а не “рехабилитованих”, како се води у документацији? Рехабилитована је само једна улица, Црепајска, која је већ имала асфалт. Зашто се после побуне грађана ишло на различито проширење асфалта, када се зна да је у Банатском Новом Селу стандард 5 метара? А да је то изводљиво, доказ су претходни пројекти. Створени су проблеми око мимоилажења због ширине пута. Посебно услед тога што је то развијено пољопривредно село чији су пољопривредници опремљени најсавременијим машинама које заузимају целу ширину тих, тако сужених путева. Поред тога, немогуће је одвијање нормалног саобраћаја, посебно у Железничкој улици, у којој се налази и привредни објекат у који се довозе велике количине вештачког ђубрива и у који је неизводљиво скретање без силажења са пута, што уједно изазива и оштећења на коловозу због терета камиона, а сам пут није предвиђен за теретни саобраћај”, рекао је Слободан Мрђен, председник Градског одбора Српске радикалне странке Панчево и одборник Српске радикалне странке у Скупштини града Панчева.

Српска радикална странка подсећа панчевачке напредњаке да су грађани прво искористили своје право и обратили се органима градске управе, а имајући у виду да одговори нису уследили, они најављују да је њихов следећи корак да искористе законско право жалбе.

„Осим у Банатском Новом Селу, разлике у димензијама асфалта приметне су и у Глогоњу, као и у Банатском Брестовцу. Улица 1. маја у насељеном месту Глогоњ је ужа у односу на Млинску улицу. Случај у Брестовцу такође дели судбину житеља поменутих насељених места, јер су и ту поједине улице уже од 4 метра, тако да ни ту није испоштован ни законски минимум. Представници градске власти, сви смо сведоци да је привредни развој села потпуно замро и утихнуо! Ваша девиза о равномерном развоју сваког дела наше општине представља обичну флоскулу, а не императив, што за последицу има продубљивање јаза између насељених места и урбаног дела наше општине! Када већ нисте у могућности да понудите квалитетан програм привредног развоја и здраве одрживости тих насељених места, бар се удостојите толико да унесете радост живљења код становника ових наших села, асфалтирајући њихове улице и путеве на један квалитетан начин, који ће бити примерен  стварној пројектно-техничкој документацији у погледу норми и предвиђених стандарда. Толико бар заслужују“, закључио је Мрђен, додавши да ће радикали учинити све да ову пљачку пореских обвезника и свих Панчеваца истерају на чистац.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ