Буџет не обећава повећање стандарда народа

Бесмисленост једнопартијске Народне скупштине најбоље се показала код „расправе и усвајања Закона о буџету за 2022. годину. Први пут се у новијој парламентарној историји Србије десило да се буџет изгласа у једном дану и то није зато што је Народна скупштина ефикасна, већ зато што се о Предлогу Закона о буџету фактички није ни расправљало.

Српска радикална странка негативно оцењује буџет за наредну годину зато што се он суштински не разликује од претходног и што се у буџету и даље форсира финансирање страних компанија које у Србији отварају своје погоне. И овај пут су „заборављени” домаћи привредници, посебно мала и средња предузећа и пољопривредна газдинства.

Српски радикали сматрају да је било неопходно да се у буџету више пажње обрати на стандард грађана, а посебно питање је како се и када планирао буџет када јавност већ месецима зна и проценте повећања пензија и повећања плата у јавном сектору, али и висину минималне зараде који су јуче званично усвојени. Замерамо и што су најнижа пензија и најнижа зарада знатно испод висине најниже потрошачке корпе, што ће и даље угрожавати егзистенцију великог броја породица.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ