Дамјановић: Нећемо дозволити куповину наших мандата!

На данашњој конференцији за новинаре кандидат Српске радикалне странке за градоначелника Београда, Миљан Дамјановић, обратио се присутнима осврћући се на тему градских избора.

Дамјановић је указао на велики проблем - атак садашњег режима на одборнике, функционере, па и на активисте Српске радикалне странке.

И после 10 година, откада је Српска напредна странка формирана крађом мандата у републичком парламенту, они настављају своју праксу. Једном, када неко настане крађом мандата,онда они то исто настављају да раде, како сами кажу: и јаче, и брже и боље. Осим што крше и законе и Устав ове земље, ових дана је све јачи и интензитет режимских функционера, искључиво у овом тренутку представника Српске напредне странке, који атакују на чланове и функционере Српске радикалне странке, не само у Београду, него и по читавој Србији.

Један од драстичних примера атаковања јесте догађај који се десио у Кањижи, а то је да су преко свештеног лица покушали, односно нудили су новац и радно место и то нико други него поп председнику општинског одбора Српске радикалне странке. Тај председник општинског одбора није одборник, али му је понуђено да буде потпредседник Скупштине општине. Речено му је: „Ми можемо све, па можемо и да те поставимо, иако није по закону." Да Српска напредна странка жели да прекроји вољу грађана, доказ су и дешавања на општини Звездара у Београду. Постоји и аудио-снимак, на ком се види када је одборник Српске радикалне странке, Александар Смиљанић, врбован од стране Српске напредне странке.На том аудио-снимку се јасно чује како председнику општинског одбора Српске радикалне странке Звездара нуде и новац. Ради се о десетинама хиљада евра, али под условом да преведе и остале одборнике, чланове општинског одбора и функционере општинског одбора са Звездаре Српске радикалне странке.

Он чак наводи пример који у јавности није испраћен, а то је случај који се десио у Сурчину.Да ценовник који се десио у тој београдској општини, где су купили шест чланова Српске радикалне странке, да је то гаранција и за Звездарце, да ће добити радна места и, како он у овом аудио-снимку каже, 30.000 евра. Чак иде и дотле да он даље објашњава да постоји ценовник за обичне активисте, па их назива клошарима. И каже да они вреде по 300 евра. Било је понуда и у другим општинским одборима у Београду, где су нуђена места, а повереници Српске напредне странке су нудили ни мање ни више него радна места у ЕПС-у, у јавном предузећу Инфостан и на местима чланова Већа и политичким функцијама у тим општинама.

Српска радикална странка неће дозволити да јој се нитиједан мандат преотме, украде, купи, отме, поготово стога што су ти људи изабрани са листе Српске радикалне странке. Овим путем српски радикали недвосмислено позивају одборнике са Звездаре, Александра Смиљанића и Бобана Смиљанића, да у најкраћем року врате мандате, јер ће они свакако бити враћени.

Дамјановић је изјавио да би напредњачком режимубило боље да објасни грађанима Београда зашто нису испунили своје обећање из 2014. године – тада је садашњи министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обмануо грађане Београда обећавши да ће ухапсити, односно лишити слободе Драгана Ђиласа због малверзације око моста на Ади. По узору на свог лидера Александра Вучића који је обећавао да ће хапсити Млађана Динкића, па га је узео за свог саветника.

Обећавали су и канцеларију за брзе одговоре, брзу легализацију и све остале ствари које су заборавили преко ноћи, оног момента када су засели у фотеље Скупштине града Београда.

Још једном подвлачимо да ми нећемо дозволити да се изборна воља грађана на овај начин крши и нећемо због тога дозволити да иједан мандат Српске радикалне странке оде куповином од стране Српске напредне странке" – истакао је Дамјановић.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР