Дамјановић: Оптужница против осморице припадника МУП-а Републике Српске је лажна

Потпредседник Српске радикалне странке и народни посланик у Скупштини Србије Миљан Дамјановић изјавио је данас, поводом наставка суђења осморици припадника МУП-а Републике Српске који су оптужени за ратни злочин против цивила у месту Кравица код Сребренице 1995. године, да се ради о оптужници која је апсолутно лажна и која није базирана ни на каквим правним чињеницама.

Дамјановић је рекао да се у том процесу користе лажни сведоци, а све са циљем да се оптуже невини Срби.

То је наставак пропаганде започете почетком 90-тих година, када се водио немили грађански рат на територији бивше Југославије. Желе да повежу један изоловани инцидент са злочином који се десио у Сребреници, иако ове две ситуације немају никакве додирне тачке једна са другом, рекао је Дамјановић.

Он је подсетио да Српска радикална странка са пажњом прати овај процес, као и то да ће странка учинити све што је у њеној моћи, а у шта спадају и три тома књиге „ У Сребреници није било геноцида“проф. др Војислава Шешеља, који на 3.000 страна доказног материјала доказује да се није догодио геноцид у Сребреници, да на тај начин стави тачку на пропаганду Запада која представља напад на све Србе, а овим путем и на институције и целокупан српски народ.

У овом случају оптужују осам припадника МУП-а Републике Српске да су стрељали 1.300 људи, а све чињенице и докази говоре да је ово изолован инцидент у Кравици где је ексхумирано 317 тела жртава. Желимо да нагласимо убијено је тачно 317 људи, али оног момента када су заробљеници напали припаднике специјалних јединица Републике Српске, нагласио је Дамјановић.

Дамјановић је рекао и да се нада да ће се у Србији коначно почети поштовати правда, правичност и истина, а ако буду испуњени ти услови, оптужени припадници специјалних снага МУП-а Републике Српске ће бити правоснажно ослобођени.