Дамјановић: Последње упозорење – Српска радикална странка ће 30. маја спречити фестивал „Мирдита, добар дан“

Посланик Српске радикалне странке Миљан Дамјановић изјавио је да ће представници те странке данас предати допис са обавештењем Министарству унутрашњих послова да ће функционери, чланови и симпатизери радикала 30. маја спречити политички, антидржавни и антиуставни фестивал Мирдита, добар дан у организацији Иницијативе младих за људска права.

Српска радикална странка ће 30. маја бити тамо где се они окупљају и свим силама спречити да се шири брука и инсистирати да се на том месту брани Устав Србије. Од тога нећемо одустати, казао је Дамјановић новинарима у Скупштини Србије.

Он је рекао да Српска радикална странка последњи пут упозорава представнике Владе Србије да морају да реагују и да забране одржавањене самонајављеног фестивала Мирдита, добар дан, већ и деловање свих невладиних организација које финансира Запад.

Наводећи да у медијима провејавају лажне информације о томе да Српска радикална странка хоће да забрани комуникацију два друштва и културну манифестацију, он је казао да није реч ни о каквом културном наслеђу, већ о озбиљно плаћеној политичкој организацији која делује као невладина организација.

Ова невладина организација јасно на свом сајту каже да поред Србије делује и на териротрији Косова. Објавили су документ 'Косовска хронологија 1974 - 2017' у којем стоји да су такозвани припадници такозване тероритстичке групе ОВК, пазите такозване, да су били приморани да се деведесетих година организују и узму оружје у руке да се бране од српске репресије и војске на простору Косова и Метохије. Овим документом нападају се Устав Србије и њена територија, казао је Дамјановић.

Додао је да Косовска хронологија 1974 – 2017 садржи контраистине које су могле да се чују од лажних сведокау Хашком трибуналу.

Они свакодневно јавно износе лажне чињенице да се боре за некаква права. У овом документу се напада и садашња позиција Србије, казао је Дамјановић и цитирао део документа који се, поред осталог, односи и на позив на унутрашњи дијалог о Косову.

Дамјановић је рекао да постоје међународни фестивали: фестивал средњовековне музике у ПризренуМедимус, фестивал „Дани јоргована, концерти различитих културно-уметничких друштава и друге манифестације које организују државне институције.

Он је казао да се активисти Иницијативе младих за људска права представљају као добри и фини борци за људска права, а да истовремено вређају чланове Српске радикалне странке, називајући их Шешељевим путујућим циркусом, провоцирају их транспарентима попут Избаците Шешеља!, од Скупштине Србије траже да Београд памти геноцид у Сребреници, позивају Атифету Јахјагу у Београд, прекидају промоције књига, итд.

Поновио је да ће Српска радикална странка 30. маја чак и да се забрани фестивал чију је организацију најавила Иницијатива младих за људска правабити тамо где ће се њихови активисти окупити.