Дамјановић: Прво подмирити егзистенцијалне потребе, па онда градити метро!

Кандидат за градоначелника Миљан Дамјановић посетио је место Стублине у обреновачкој општини и разговарао са мештанима. Одговарао је и на питања у вези са метроом.

„Пријатељи и познаници зову и питају зашто и ми радикали не обећавамо метро Београђанима. Истина је да је Београду потребан метро и ми желимо да подржимо ту идеју, али постоји нешто што се зове „развојни пројекат“, с једне стране, а са друге имамо оно што је прека животна потреба житеља Београда. Нас радикале управо то занима – да се прво подмире егзистенцијалне потребе наших суграђана. Српска радикална странка зна шта тишти и мучи народ јер је од свог оснивања увек била уз народ као права патриотска странка, а сви ми радикали смо обичан нормалан свет. На нашој листи су баш такви људи: обични људи, људи из народа. Сматрамо да ће управо такви најбоље умети да се изборе за бољи живот свих нас јер су то домаћински људи,“ истакао је Миљан Дамјановић. Он је говорио и о социјалној политици какву треба да има наш град.

„Горући проблем данашњих родитеља мале деце је брига како ће уписати децу у вртић, а ако и успеју да их упишу, онда се отвара проблем плаћања вртића. Ми радикали смо окренути решавању таквих проблема: да има довољан број вртића, са довољним капацитетом, а да родитељи плаћају у складу са својим примањима и са својим социјалним статусом. Ми се боримо да деца незапослених родитеља морају бити примљена у вртић, а да град плаћа за њих.То је реална социјална политика, дете мора бити примљено и незапослени родитељи не треба да плаћају вртић за децу. Одакле да плате? Такође, ако је један родитељ запослен, зна се колика је плата, подели се са бројем чланова породице – минимално се плаћа. Ако су оба родитеља запослена, опет поделимо по броју чланова домаћинства и у зависности од њихових прихода одређује се цена,“ рекао је Дамјановић и истакао:

„Ми радикали знамо на који се начин води права социјална политика каква данас не постоји ни у Србији ни у Београду. С пуним правом ово говорим јер сам и сам родитељ, имам двоје деце и жена ми је незапослена. Итекако знам који је проблем уписати дете у предшколску установу.“

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР