Дамјановић: Србија даје помоћ странцима, а не реагује на пропаст домаћих привредника

Потпредседник Српске радикалне странке Миљан Дамјановић оценио је данас да је недопустиво да држава незаинтересовано посматра пропадања домаћих угоститеља и предузетника у време пандемије Корона вируса, а да, у исто време, додељује баснословну државну помоћ моћним страним компанијама које послују у Србији.

– У време када наши привредници једва састављају крај са крајем, када угоститељи пропадају, наша власт финансира пословање најбогатијих светских компанија. Није првоаприлска шала вест да је Србија немачкој компанији дала 56.000 евра по раднику државне помоћи – изјавио је Дамјановић.

Медији су ранији јавили да је немачка компанија „Continental automotive Serbia” добила скоро 28 милиона евра државне помоћи као подстицај за запошљавање 500 радника у фабрици за производњу аутомобилске електронике у Новом Саду, односно да је Влада Србије за свако радно место платила 56.000 евра.

Функционер СРС је подсетио да ресторани затвореног типа и објекти за прославу свадби, крштења и рођендана не раде већ дуже време, а да држава од њих захтева да не отпуштају раднике и да измирују своје обавезе према држави.

– Небројено пута смо чули од (председника) Александра Вучића да имамо највећи раст бруто друштвеног производа, да има новца и да су финансије стабилне. Зашто финансирамо странце да износе профит, а уништава се српски радник, предузетник и угоститељ? – рекао је он.

Дамјановић је оценио да је једини начин да се њима помогне да им држава отпише порезе и доприносе за период када нису радили, да се заустави наплата одложених доприноса, да се отпише ангажована струја и порез на имовину, или да се примене неке сличне мере.

– Ако режим Александра Вучића и његових министара не препознају овакав начин решења, онда нека се иде на нове изборе, али са захтевом да престану да краду, да купују гласове и додатно понижавају сопствени народ. Ако не умете да помогнете свом народу, сиђите са власти, има ко уме и ко жели – рекао је Дамјановић.

Он је рекао да СРС не бежи од страних инвестиција, али да сматра да мала Србија не може да финансира највеће светске компаније, а да уништава домаће раднике.

https://www.youtube.com/watch?v=07aqTiaWhgA

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ