Дамјановић: Србија се неће одрећи Косова и Метохије!

На данашњој конференцији за новинаре, члан Председничког колегијума и народни посланикМиљан Дамјановић подсетио је присутне да Српски радикали годинамауназад упозоравају да притисцикоји долазе из Европске уније, из разних западних амбасада, од државачланица НАТОпакта – имају као једини циљ уништавање и распарчавање Србије.

Јуче је стигла ипотврда тих оправданих страховања: Јоханес Хан је јавно саопштио Александру Вучићу да уколико желимо да постанемо пуноправни члан Европске уније, морамо да се одрекнемо Косова и Метохије, да предамо Хрватској 10.000 хектара земље на левој обали Дунава , да јој исплатимо 40 милијарди евра на име ратне одштете, као и да заведемо санкције Руској Федерацији. Ово су и основниразлози због којих Србија никако не сме да постанечлан Европске уније.

Српски радикали подсећају и Александра Вучића и Владу Републике Србије да у УставуРепублике Србијестоји да су Косово и Метохија саставни део Србије, као и да нису случајне недавне изјаве разних политичара, који су се поново сетили одређених проблема Бошњакаи Рашке области, као иизјаве представника Лиге социјалдемократа Војводине, који су одмах негативно реаговали на предлог Српске радикалне странке да се отвори Хуманитарни Руско-српски центар и у Војводини.

Задатак Србије и овог режима јесте да престане да седи на две столице. Таква политика је донела само неправду и искључује могућност војне неутралности. Српски радикали су били у праву када су заступали политику да би поред економске и политичкеинтеграције са Руском Федерацијом, требало приступити и Одбору за колективну безбедност, ОДКБ, који предводи Руска Федерација, јер је то једини начин да се заштити територијални интегритет Републике Србије.

Ми очекујемо да ће се режим, који предводи Александар Вучић,дозвати памети и да је ово прави тренутак да се прекине ова погубна политика стремљења на стрмоглавом путу ка Европској унији.Ово је прави моменат да се окренемо братској Руској Федерацији,“ изјавио је Миљан Дамјановић.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР