Дан ослобођења града Крушевца

Крушевац данас обележава 77 година од ослобођења града. Тим поводом данас ће се, као и претходних година, у нашем граду величати они који најмање имају заслуге за ослобођење града, док истинске борце за ослобођење града данас нико неће ни поменути. 

Градски одбор Српске радикалне странке Крушевац већ годинама уназад инсистира да се истинском борцу за ослобођење града, четничком војводи Драгутину Кесеровићу, подигне споменик, али је тај предлог одбијен. Након тога, ми смо започели акцију прикупљања потписа за подизање споменика војводи Кесеровићу. Петицију је досада потписало више од 1.000Крушевљана. То је прави показатељ да наши суграђани знају праву истину о томе ко су истински јунаци и борци за слободу.

Поводом Дана ослобођења града, председник Расинскогокружног одбора Српске радикалне странке Дејан Маринковић честитао је суграђанима данашњи празник и том приликом послао поруку: „Свесни смо да је ова борба за истину, борба коју већ дуги низ година водимо раме уз раме са вама. Знам да вас боли неправда. Осећа се у ваздуху да се ближи дан када ће засијати, као светионик слободе, величанствени споменик нашем јунаку војводи Кесеровићу. Изборили смо рехабилитацију, нећемо се зауставити док се истина не призна и правда не задовољи. Издржаћемо, успећемо, победићемо. Истина је на нашој страни. Наше јединство и истрајност у овој борби су наши највећи адути. Српска радикална странка одолева и пркоси овом тешком времену. Док год постојимо, има ко да чува интересе наших грађана”.

Захваљујемо се свима који су подржали наш предлог и потписали петицију, уз обећање да ћемо наставити борбу да се српски јунаци и борци за слободу никада не забораве, а суграђанима честитамо Дан ослобођења града.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ