Дан ослобођења града Крушевца, догодине у Призрену

Крушевац данас обележава 76 година од ослобођења града, и тим поводом данас ће се почаст, као и претходних година, одати партизанима, чија улога у ослобођењу не постоји, док истинске борце за ослобођење града данас нико неће ни поменути.

Градски одбор Српске радикалне странке у Крушевцу предложио је прошле године да се истинском борцу за ослобођење града, четничком војводи Драгутину Кесеровићу, подигне споменик, али је тај предлог одбијен. Након тога, ми смо започели акцију прикупљања потписа за подизање споменика војводи Кесеровићу и овим путем обавештавамо јавност да је петицију до сада потписало више од хиљаду Крушевљана, које ће крушевачки Градски одбор Српске радикалне странке ускоро са предлогом поднети Градској скупштини.

Поводом Дана ослобођења града, председник расинског окружног одбора Српске радикалне странке Дејан Маринковић честитао је суграђанима данашњи празник и том приликом послао поруку подршке нашој браћи и сестрама које су шиптарски терористи протерали са њихових огњишта на Косову и Метохији и који су свој нови дом нашли у Крушевцу: „Свесни смо да данас поново живите у страху за своје најближе, које и након оволико година шиптарски терористи поново нападају и изражавамо велику забринутост поводом актуелних дешавања на светом српском Косову. Желим да знате да је Српска радикална странка уз свој народ и да данас у овом тешком тренутку морамо бити јединствени и истрајни. ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!“

Захваљујемо се свима који су подржали наш предлог и потписали петицију, уз обећање да ћемо наставити борбу да се српски јунаци и борци за слободу никада не забораве, а суграђанима честитамо Дан ослобођења града.