Жртве НАТО бомбардовања обавезују Србију да се не помири са оним што намеће САД

Делегација Српске радикалне странке на челу са замеником председника Александром Шешељем данас је положила венац код Споменика деци страдалој у НАТО агресији у београдском парку Ташмајдан. Шешељ се окупљеним медијима обратио следећим речима:

„Српска радикална странка се данас полагањем венаца сећа пре свега свих жртава НАТО агресије 1999. године на Савезну Републику Југославију. Српски народ је био прва жртва америчког империјализма у Европи и прва жртва НАТО пакта и читава активност НАТО пакта из 1995. и 1999. године говори да то није никакав одбрамбени савез, јер НАТО пакт је за тих педесет година постојања водио рат искључиво против српског народа.

У тој агресији је погинуло више од две и по хиљаде људи, начињено је више од сто милијарди долара материјалне штете, последица те агресије је да је део територије Републике Србије и дан данас под америчком, пре свега, али и НАТО окупацијом. Све жртве бомбардовања, све жртве НАТО агресије 1999. године, сва деца која су погинула у том злочиначком рату, данас нас обавезују да се никада не помиримо са оним што нам намећу пре свега Сједињене Америчке Државе, да никада не признамо да је Косово и Метохија нешто друго осим део територије Републике Србије, никада да се не понизимо да пристанемо да будемо слуге НАТО пакта, који би нас евентуалним чланством Србије користио на онај начин на који је нацистичка Немачка користила остале европске народе који су били и под Стаљинградом и у фронту против Русије из 1941. године. Данас је НАТО пакт модерна нацистичка Немачка, са истим принципима, са истим циљевима и такав став је нешто на шта нас, пре свега, обавезују жртве злочиначке НАТО агресије, али и сви они који су због последица деловања осиромашеног уранијума којим су Сједињене Америчке Државе и НАТО пакт бомбардовали Републику Србију, и дан данас жртве истог тог рата.“

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ