Депоније смећа – право лице напредњачке власти у Смедеревској Паланци!

Општински одбор Српске радикалне странке Смедеревска Паланка подсећа јавност на још један озбиљан комунални проблем у нашој општини, за који, по свему судећи, напредњачка власт нити има, нити тражи решење. „Мини-депоније“, како се ове хрпе смећа популарно називају међу грађанима, налазе се свуда, на прилазу граду, на јавним површинама, у селима, па чак и на приватним поседима!

 „Постављамо питање – када напредњачка власт планира да реши овај горући комунални проблем у нашој општини и на који начин? Фирма која се бави одношењем смећа у зимском периоду мења режим рада и, уместо на недељу дана, смеће се одвози сваке друге недеље. У појединим селима, за долазак камиона који би однео смеће мора да се моли и да им се обраћа писаним путем! Иначе, ова фирма је једно од оних предузећа која своја потраживања најчешће наплаћује путем приватних извршитеља, без икакве толеранције према социјално угроженим категоријама становништва. А они су све, само не ажурни када је пружање услуга одношења смећа у питању. Нашем општинском одбору обраћали су се грађани који су били принуђени да плаћају услугу изношења смећа, иако нису добили посуде у које би смеће одлагали. Имамо села на територији наше општине која имају свега два или три контејнера на целој својој територији, па постављамо питање колики приход та фирма оствари из тих села, јер се  свим мештанима села наплаћује услуга одношења смећа, а колики расход има за пражњење три контејнера. Ефекат таквог начина пословања поменуте фирме огледа се у оволикој количини отпада по граду и великом незадовољству грађана“, указала је Тамара Гајић, председник Поморавског окружног одбора Српске радикалне странке, на велики проблем са којим  се грађани суочавају.

    Српска радикална странка упозорава да, иако постоје несавесни појединци којима је лакше да отпад баце поред полупразног контејнера или да кесу избаце поред пута, општинска власт мора да преузме одговорност за депоније које се нашом општином шире попут печурака после кише. Несавесно понашање појединаца не сме бити изговор фирми у чијој је надлежности решавање овог проблема да свој посао не ради како треба, иако је за то дебело плаћена новцем из буџета свих грађана Смедеревске Паланке!

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ