Десети отаџбински конгрес Српске радикалне странке: Др Војислав Шешељ поново изабран за председника!

Десети отаџбински конгрес Српске радикалне странке одржан је данас у Хртковцима, уз присуство 455 делегата из Србије, Републике Српске, Републике Српске Крајине и Црне Горе.

 

Конгрес је започео интонирањем српске и руске химне, избором радних тела и усвајањем извештаја, након чега је реч добио проф. др Војислав Шешељ. Лидер радикала је у свом обраћању истакао да су Хртковци место радикалске славе, поштења и истинољубивости, упркос чињеници да се готово три деценије спроводи негативна пропаганда и пласирају нетачне информације о наводном протеривању становника Хртковаца хрватске националности. Шешељ је истакао да ниједан Хрват није депортован, да су отишли само они који су разменили имовину са Србима из Хрватске, и још једном поновио да су припадници свих националних мањина добродошли у Српску радикалну странку. Он је потом изразио своје задовољство због чињенице да се у Хртковцима у Српску радикалну странку учлањују и Срби и припадници националних мањина и најавио да наставља борбу са Хашким трибуналом и да ће доказати да у Хртковцима није било никаквог злочина против човечности.

 

У наставку свог обраћања др Шешељ је навео да су радикали били блокирани у медијима и да та блокада делимично и даље траје, с обзиром да само он повремено гостује на телевизијама које су потпуно затворене за остале функционере. Он је потом истакао да су радикали против власти Српске напредне странке и да критикују све што је лоше и погрешно, али да не могу по сваку цену, зарад политичких поена, бити против одређених потеза који су исправни и повучени уз подршку Русије и Кине.

 

Др Шешељ је потом напоменуо да радикали не могу сарађивати са издајничким, прозападним странкама. Он је потом објаснио промене којима је актуелизован Програм странке, са посебним освртом на стање у правосуђу. Лидер радикала је најавио да ће српски радикали у Народној скупштини подржати измене Кривичног законика које подразумевају доживотну казну за убице деце и трудница, али и да ће тражити увођење нове одредбе која би се односила на то да ко год каже да је почињен геноцид у Сребреници буде кажњен доживотном робијом. Шешељ је истакао да радикали никада нису заташкавали чињеницу да се у Сребреници догодио злочин, али да неће допустити да се тај злочин преувеличава и да се српски народ представља као геноцидан. Он је завршио свој говор истичући да се Српска радикална странка залаже за што дубље односе са Русијом и Кином.

 

Гласовима 450 делегата проф. др Војислав Шешељ поново је изабран за председника Српске радикалне странке а уследио је избор чланова Централне отаџбинске управе и прва седница Управе у новом сазиву, на којој су изабрани највиши страначки функционери: за заменика председника Александар Шешељ, за потпредседнике Милорад Мирчић, Вјерица Радета, Немања Шаровић и Миљан Дамјановић, за председника Извршног одбора Мирољуб Игњатовић и за генералног секретара Наташа Јовановић. Потом је уследио избор чланова Председничког колегијума, заменика генералног секретара, чланова Издавачког савета, главног уредника и редакције страначког листа "Велика Србија".

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР