Директори градских предузећа морају бити стручна лица са резултатима иза себе

Одборници Српске радикалне странке су на недавно одржаној седници Скупштине града Панчева отворено изнели критички став и озбиљне примедбе на Одлуку о скидању усева са пољопривредног земљишта у државној својини, које се налази на територији нашег града. Наша примедба представницима локалне власти односила се на то да је управо ова област пуна криминалних радњи и афера.

Борба против корупције и криминала, као једно од основних начела деловања српских радикала, потврђена је са говорнице скупштинског здања. Изнет је став и предлог да се државно земљиште у првом реду мора издавати у закуп на основу права пречег закупа, и то индивидуалним пољопривредним произвођачима – нашем сељаку, који треба да произведе за себе, за државу и за извоз. Управо ту тајкуни и криминалци шаљу своје пријатеље, који немају ни мотику ни трактор, како би они у бесцење добили на хиљаде хектара државног пољопривредног земљишта, а све на штету државе и свих нас.

Одборници наше странке такође су послали снажну поруку градској власти, али и нашој локалној јавности на тему престанка мандата Комисије за спровођење конкурса за избор директора јавних и јавно-комуналних предузећа. Изнет је енергичан став да директори градских предузећа морају бити стручна лица са резултатима иза себе, без обзира на страначку припадност. Том приликом смо нагласили да је наша улога и велика обавеза као одборника, да контролишемо њихов рад.

На истом скупштинском заседању изнели смо своје мишљење да нема јавности рада саме Скупштине, пошто нема директних преноса њених седница, којих је раније увек било.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР