Док људи умиру, власт у Сврљигу пуни своје џепове

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке обавештава јавност да је општинско веће општине Сврљиг (општинска влада), на седници одржаној 1. децембра 2020. године усвојило предлог одлуке о буџету општине Сврљиг за 2021. годину.

Ми, српски радикали, пажљиво смо проучили предлог општинског буџета за 2021. годину и дошли смо до закључка да је он скројен по мери напредњачких функционера у Сврљигу. Прецизније, за њихове џепове. Ево и доказа.

У предлогу буџета за 2021. годину, председник општине Мирослав Марковић и заменик председника општине Влада Пејчић коштаће грађане Сврљига преко преко 4 милиона динара. Прецизније, 4.540.000,00 динара. Ништа јефтинији нису ни функционери скупштине општине. Заменик председника скупштине општине Татјана Лазаревић и секретар скупштине Бојана Голубовић коштаће грађане Сврљига близу 4 милиона динара. Прецизније, 3.860.000,00 динара.

Дакле, само четири општинска функционера, у 2021. години, грађане Сврљига коштаће преко 8 милиона динара. Прецизније, 8.400.000,00 динара. То су само њихове плате. Колико ће они потрошити на трошкове репрезентације, службених путовања и слично, то остаје тек да се види.

Притом, за Дом здравља у Сврљигу издвојили су свега 9 милиона динара. Мало више него за своје плате.

Сада је јасно зашто су се сви они толико борили за власт и зашто им толико сметају радикалска саопштења за јавност. Имају проблем са истином о себи; посебно сада док траје ова епидемија, када они на своје плате троше милионе динара у једној малој и сиромашној општини као што је Сврљиг, док људи умиру. Они су општину претворили у свој лични сервис.

Ми, српски радикали, згрожени смо грамзивошћу и похлепом напредњачких функционера у Сврљигу.

Позивамо све одборнике у Скупштини општине Сврљиг да не усвоје овакав општински буџет и да средства усмере за помоћ породицама са децом, младим брачним паровима и пензионерима са ниским примањима како би што лакше поднели предстојећу зиму.

Срамота је да грађани Сврљига плаћају порезе и друге дажбине само да би се напредњачка братија богатила и пунила своје џепове, док млади људи срећу траже далеко од свог Сврљига у коме су им живели очеви, дедови и прадедови.