Док Трговиште нестаје, напредњачка власт пуни своје џепове

Пчињски окружни одбор Српске радикалне странке обавештава јавност да је пажљиво проучио одлуку о буџету општине Трговиште за 2021. годину. Поменутом одлуком о буџету предвиђено је да ће Скупштина општине Трговиште коју чини свега 25 одборника, од којих су сви, практично, чланови Српске напредне странке,коштати грађане Трговишта у 2021. години преко 18 милиона динара; прецизније, 18.062.000,00 динара.

За функционисање председника општине, предвиђено је невероватних 15 милиона динара; прецизније, 15.036.000,00 динара. Општинска влада, тј. општинско веће грађане Трговишта ће у 2021. години коштати невероватних 14 милиона динара; прецизније, 14.192.000,00 динара.

Очигледно је да је буџет скројен за џепове напредњачких функционера у општини Трговиште. Сада је јасно зашто су се они толико борили за власт и за сваки глас. Само у овој години, у своје џепове стрпаће готово 47 милиона динара.

Ми, српски радикали, мишљења смо да је ово велика брука и срамота. Срамно је, посебно сада, док траје ова епидемија и док Трговиште нестаје, да напредњачка власт троши на десетине милиона динара на своје плате, дневнице и сличне трошкове.

Ми, српски радикали, згрожени смо грамзивошћу и похлепом напредњачких функционера у општини Трговиште. Они су општину претворили у свој лични сервис.

Уместо да су новац усмерили за помоћ породицама са децом, младим брачним паровима, предузетницима и пензионерима са ниским примањима, они су новац преусмерили у своје џепове. Очигледно је да је за чланове напредњачког картела наступило златно доба, док грађани једва преживљавају. Сви ће постати милионери.

У међувремену, општина Трговиште нестаје. По проценама Републичког завода за статистику, средином 2019. године у општини је живело око 4.519 становника. Напомињемо да је према званичним подацима, у 2019. години у Трговишту рођено свега 46 беба. Општина је у односу на попис 2011. године изгубила преко 500 становника. Очигледно је да то не разуме локална напредњачка власт! Они воде рачуна само о својим џеповима.