Домаћи привредници пропадају због Ковида 19, а држава даје странцима милионе

Српска радикална странка се деценијама залаже за правичну и економски оправдану помоћ српској привреди и супротставља се неразумном и неселективном субвенционисању страних компанија.

Од некадашњих 10.000 евра за свако, често нереализовано, радно место, Влада Републике Србије дошла је до невероватних 150.000 евра, што представља расипнички и недомаћински однос према средствима државног буџета.

Српски радикали подсећају да стране компаније поред баснословних новчаних износа од Републике Србије или локалних самоуправа добијају без накнаде грађевинско земљиште и прикључке на комуналну инфраструктуру.

Чињеница је да јеприсуствоКовида 19 већ оставило озбиљне последице на српску привреду, а да нас тек чекају масовни откази запослених у гранама привреде чији је рад паралисан због мера које су последица тог вируса. О томе Влада Републике Србије мора да води рачуна.

Српска радикална странка предлаже Влади да прекине са бахатим разбацивањем новца страним компанијама и да та средста усмери на заштиту домаће привреде и запослених у делатностима које су посебно угрожене, који са зебњом ишчекују отказе и са разлогом брину како ће прехранити породицу и школивати децу. Држава мора учинити све да се од запослених вредних људи, пропустима режима, не праве социјални случајеви.

Запослени у угоститељству, туризму и другим сличним делатностима већ су на ивици егзистенције. Покушаји државе да им помогне преко послодаваца није дала резултате, па је потребно да држава, уз одговарајући програм, директно помогне тим радницима. Када би само део средстава која се дају странцима био подељен овим људима, повећао би се број малих и средњих предузећа, што би била вишеструка корист за државу и народ.

Српски радикали предлажу да локалне самоуправе, које су власници пословних простора у којима се обављају делатности које због Владиних мера не могу да послују, трајно отпишу накнаду закупа за време трајања мера, као и да им се отпишу сви дугови нагомилани у току мера изазваних Ковидом 19.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ