Доста је било напредњачких обмана у општини Крупањ

Општински одбор Српске радикалне странке Крупањ обавештава јавност да ће се у наредном периоду редовно оглашавати путем конференција за медије и саопштења. Српска радикална странка је једина која ће у општини Крупањ дићи глас против сваке неправилности у раду владајуће већине, а за сваку грешку или штету нанету општинском буџету и грађанима позиваћемо надлежне институције на одговорност.

„Како би дошли до увида у кључне општинске одлуке, поднели смо захтеве за увид у постојећу пројектну документацију за инфраструктурне пројекте, документацију о броју запослених у 2019. и 2020. години, као и о систематизацији радних места у општинској управи и јавним предузећима. Тражене информације добили смо у за то законски предвиђеном року, али бројке које су нам достављене не поклапају се са бројкама у материјалу који је достављен за седницу Скупштине општине која је одржана крајем новембра. Тада смо општинској власти поставили питање који су подаци исправни, а како нисмо добили усмени одговор, очекујемо бар накнадни, у писаној форми“, објаснили су у Општинском одбору Српске радикалне странке Крупањ.

„Шта се дешава са завршетком радова на локалним путевима Л 11 и Л 17? Одговори које смо за сада добили су неодређени и непотпуни. Можда најзначајније питање односи се на изворе финансирања реализованих инфраструктурних и других пројеката и пројеката чија је реализација у току, јер представници владајуће већине, тачније из Српске напредне странке, у свакој прилици, па и на поменутој седници, говоре да су они као Српска напредна странка заслужни за сваки од поменутих пројеката. С обзиром на то да постоје само два извора финансирања – из буџета општине Крупањ и буџета Републике Србије, такве дезинформације доводе у заблуду становнике општине Крупањ. Постављамо питање да ли је у реализацију ових пројеката утрошен новац из донација Српске напредне странке, новац њених функционера или чланова, када својатају сваки од ових пројеката. Одговор заменика председника општине на седници Скупштине на ово питање био је негативан. Таква средства не постоје, па самим тим нису ни могла бити утрошена на реализацију било ког пројекта. Ми, српски радикали, очекујемо да представници владајуће већине из Српске напредне странке упуте извињење становницима општине Крупањ, јер су их током дужег временског периода доводили у заблуду“, закључила је Александра Дамњановић, председник Општинског одбора Крупањ Српске радикалне странке и додала да јавашлуку и лажним обећањима треба стати једном за свагда на крај.

Овим путем позивамо све незадовољне грађане општине Крупањ да нам се прикључе у борби за бољи и достојанственији живот у Рађевини, тако што ће нам достављати информације о свим неправилностима у свом окружењу или се лично обратити јавности на нашим конференцијама за медије. Трудићемо се да сваки проблем кроз одборничко деловање изнесемо за скупштинском говорницом. Поред скупштинских активности, радимо и радићемо на јачању и подмлађивању нашег општинског одбора. Позивамо све који деле наше ставове, принципе патриотизма и идеологију српског национализма, који воле Србију и Рађевину, да нам се прикључе да одбранимо нашу постојбину од негативних утицаја који за последицу имају економску и демографску катастрофу.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ