Доста је празних прича – урадите нешто за Сврљиг!

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке позива напредњачку власт у општини Сврљиг да под хитно приступи усвајању ребаланса буџета општине Сврљиг. Неприхватљиво је да четири опшптинска функционера у 2021. години грађане Сврљига коштају преко 8 милиона динара, док ти исти грађани немају новца да санирају штету коју им је на кућним апаратима и домаћинствима проузроковало невреме.

Смешно је да челници напредњачког картела у Сврљигу позивају републичку власт да санира ове проблеме, док они милионе динара трпају у своје џепове. Уместо да решава свакодневне проблеме којих је превише на територији Сврљига, цео локални апарат усмерен је на рекламирање некога ко у Народној скупштини глуми дежурног душебрижника, без озбиљних резултата.

Ми, српски радикали, захтевамо да се свим општинским функционерима у Сврљигу смање плате и други додаци, док се не санира штета коју су грађани претрпели. У супротном, губи се смисао постојања локалне самоуправе. Неприхватљиво је да се општински челници на све стране само фотографишу и глуме „звезде Гранда”, док грађани Сврљига муку муче док пронађу решење за своје проблеме. Нажалост, ти људи не схватају да је предизборна кампања прошла и да је дошло време да ураде нешто корисно за своју општину и суграђане.

Жалосно је читати вести да медицински радници у Дому здравља у Сврљигу рендген апарат греју грејалицом да би прорадио. Подсећамо јавност да су челници општине за Дом здравља у Сврљигу, у општинском буџету издвојили свега 9 милиона динара. Дакле, мало више него за своје плате. Срамотно је да се такве ствари догађају у 21. веку. Ти људи својим понашањем директно подстичу осећај бесперспективности код младих људи и одговорни су за тихи нестанак Сврљига. Они се баве сами собом и својим платама док „обичан” човек нема услове за лечење. Општину су претворили у лични сервис, а не сервис грађана.

Рекли смо, и поновићемо сто пута – СРАМОТА ЈЕ ДА СЕ ЗА ПЛАТЕ МИРОСЛАВА МАРКОВИЋА, ВЛАДЕ ПЕЈЧИЋА, ТАТЈАНЕ ЛАЗАРЕВИЋ И БОЈАНЕ ГОЛУБОВИЋ У 2021. ГОДИНИ, ИЗДВАЈА ПРЕКО 8 МИЛИОНА ДИНАРА ИЗ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА.

Време је показало да само ми, српски радикали, смемо рећи истину без обзира на то колико она била сурова и болна за братију која се дочепала народног новца. Напомињемо да су ови подаци садржани на општинском сајту и доступни су сваком грађанину.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ