Др Шешељ: Градска бирократија спутава легализацију!

Београдско насеље Бежанијску косу данас су посетили носилац листе Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ и Немања Шаровић, народни посланик и заменик председника Српске радикалне странке. Грађанима се обратио др Шешељ:

„Браћо и сестре, један од највећих проблема са којима се Београд суочава је проблем легализације бесправно саграђених објеката. Обично су то куће, или пословни простор, станови. Таквих објеката је много. Иако су донесени, на први поглед, повољни закони – градска бирократија је спутавала легализацију. А кад вас натерају да дуго чекате – е, онда је то милина за корупцију. И то ради бирократија кад није добро контролисана. Ми знамо како се контролише бирократија, и ми бисмо сузбили ту корупцију! Код нас би људи пред шалтерима врло брзо завршавали легализацију. Ми смо показали у Земуну како се то ради и како се сузбија корупција.“ Др Шешељ је подсетио како су радикали ефикасни у решавању проблема грађана:

„Кад смо били на власти, ми смо испарцелисали све општинске плацеве и свима их учинили доступним. Ко год је желео плац, лепо је дошао и рекао – желим овај, уплатница је ту и зачас би завршио посао. Значи, кад вам је лако доћи до реализације вашег интереса, онда ту није могућа корупција. Ако ви имате довољан број понуђених плацева, онда нема шта да вас општински службеник уцењује и да каже – дођи сутра, дођи пркосутра. Он мора редом то да продаје. Тамо где се општински службеник или градски службеник осети јаким и моћним – е, онда он почне да размишља како кога да опељеши. На пример, недавно су једну жену телефоном звали, тражили јој 15.000 евра да јој општина не поруши нешто што је доградила на својој кући. Она је то дала преко неког посредника. Телефоном су тражили још 10.000 евра. Она је и то дала. И онда су дошли и порушили.

Невероватна се мафија ствара у структури службеника локалне самоуправе ако се они добро не контролишу. Е, ми знамо како се врши та контрола и ту бисмо предњачили,“ категоричан је председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР