Др Шешељ: Јоргованка Табаковић морално неподобна за функцију гувернера Народне банке Србије

Председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ изјавио је данас да је Јоргованка Табаковић, која је поново предложена за функцију гувернера Народне банке Србије, морално неподобна за ту функцију.

Он је током расправе у Скупштини Србије, где се обједињено расправља о њеном избору за гувернера, као и о још неколико закона, говорио о куповини станова, трошењу државног новца и о њеном раду искључиво у интересу банака.

Др Шешељ је подсетио на случај када је у хотелску собу у Црној Гори, у којој је Табаковићева одсела, упала једна особа и навео да је то црногорска служба пратила, јер су знали да је у Будву донела више стотина хиљада евра и да је намеравала да одатле оде у Рим да би тамо купила стан за једну ћерку.

Он је рекао да је Табаковићева ипак купила ћерки стан у Риму, а да је њен зет Немања Секицки постављен за другог секретара амбасаде у Риму, а коме су месечна примања око 4.500 евра.

„Само хиљаду евра мање него што месечно легне на рачун Јоргованке Табаковић“, рекао је др Шешељ.

Он је подсетио и на то што је њена друга ћерка службеним возилом РФЗО, где је била запослена, долазила из Новог Сада у Београд да полаже испите на факултету.

Како је навео, са послаником Српске напредне странке Игором Бечићем је, у кампањи за изборе 2012. године, путовала у иностранство по новац за Српску напредну странку, имали су удес у Мађарској, а полиција им је нашла пуну кесу евра.

Он је рекао да Табаковићева неконтролисано троши паре, да купује подметаче за ноге, кожне прслуке за запослене, декоративне лампе, обезбеђује гинеколошке прегледе за запослене у Народној банци Србије и да је потрошила 87.000 евра на униформе обезбеђења и протокола.

Др Шешељ је говорио и о стану у Новом Саду од 144 м2 који је требало да отплаћује 40 година, али за 12 година није платила ни једну рату, па је Телеком, где је запослена, преузео њен дуг и отплатио 78.000 евра Јоргованкиног дуга.

Према његовим речима, Табаковићева је Мирославу Богићевићу, власнику Фармакома „наместила“ кредит од 25 милиона евра код АТП Банке.

Он је замерио што Народна банка Србије није реаговала после пресуде да банке немају право да клијентима наплаћују обраду и плаћање кредита о чему је секретар Удружења банака рекао да ту пресуду они неће да поштују.

Казао је такође и да је Јоргованка Табаковић једини гувернер који није решио проблем кредита у швајцарским францима, за разлику од свих других гувернера држава на Балканукоји су тај проблем успешно решили.

„Сви потези које је повукла показали су да Јоргованка Табаковић ради у интересу банкара, а не грађана Србије који користе најскупље кредите у Европи“, рекао је др Шешељ.

Он је говорио и о висини њених примања и подсетио на њене некадашње изјаве да је плата гувернера превисока, али је ипак, када је и сама дошла на функцију, није смањила.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР