Др Шешељ: Какав год да буде правни исход - радикали иду у Хртковце у недељу

Лидер Српске радикалне странке др Војислав Шешељ изјавио је данас да ће радикали ићи на митинг у Хртковце, који је заказан за недељу, 6. маја, без обзира на то какав ће бити правни исход жалбе на најновију забрану тог скупа коју је издало Министарство унутрашњих послова (МУП).

Какав год да буде правни исход, ми у Хртковце идемо. На режиму је да ради своје, а на нама је, као грађанима Србије, да радимо своје. Ако све остане на формалној забрани, ми само идемо тамо. Нећемо се организовати, нећемо правити колоне, него иду људи који желе да иду. Ја идем, наравно, а остали - како ко прође на путу, рекао је др Шешељ на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Он је оценио да је власт свесна да нема правног и законског основа да се тај скуп забрани, па поновљеним забранама МУП-а жели да натера радикале да се уморе од коришћења својих права и законских могућности.

Др Шешељ је рекао да ће симпатизери Српске радикалне странке отићи у Хртковце, а да ће, ако митинг буде забрањен и ако им буде онемогућено да поставе озвучење, они седети на ливади.

Ако треба, климаћемо главом. Грађани ће нас разумети, јер тамо је 90 одсто људи за нас, рекао је др Шешељ и оценио да на скупу сигурно неће бити инцидената јер ће радикали организовати снажну редарску службу која ће бринути о томе.

Коментаришући најаве појединих опозиционих странака да ће путовати у Хртковце да би спречили митинг Српске радикалне странке, др Шешељ је упитао да ли то значи да ће доћи у оба комбија.

Мало руках, мала им и снага. Ми смо сачували странку, имамо јаку и добро организовану снагу, рекао је др Шешељ.

Др Шешељ је казао да радикали неће организовати шетњу кроз Хртковце јер је главна улица у том месту у исто време и регионална саобраћајница, па не би било у реду да се обуставља саобраћај.

Ми смо заказали миран митинг. Никада на нашим скуповима није било инцидената. Додуше, када сам ја био на службеном путу, када су Томислав Николић и Александар Вучић организовали скупове, било је инцидената. Али, када сам ја предводио скупове,никад инцидената није било, истакао је др Шешељ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР