Др Шешељ: Милутину Јеличићу Јутки сам понудио чланство у Српској радикалној странци и кандидатуру на изборима

Др Шешељ: Милутину Јеличићу Јутки сам понудио чланство у Српској радикалној странци и кандидатуру на изборима

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ изјавио је данас да је бившем председнику општине Брус Милутину Јеличићу Јутки, оптуженом за недозвољене полне радње и сексуално узнемиравање некадашње сараднице, понудио чланство уСрпској радикалној странци и председничку кандидатуру.

Понудио сам му да постане члан Српске радикалне странке и да буде наш кандидат на следећим изборима, али он још мало оклева. Видећемо ускоро, нама би то одговарало“, рекао је Шешељ одговарајући на новинарско питање након данашњег суђења у Основном суду у Крушевцу.

Он је казао да на суђења Милутину Јеличићу Јутки долази како би спречио долазак представника америчке амбасаде.

На прво рочиште су они дошли, а када сам то видео рекао сам да морам и ја да дођем. Када сам одлучио да дођем, они су одустали. Ја сам брана против директног америчког уплитања у овај процес. Зашто су они долазили, којим поводом?“, упитао је дрШешељ.

Навео је да би у том процесу, чак и када би окривљени био оглашен кривим, могла да му се као максимална изрекне новчана казна од 150.000 динара, упитавши и да ли је то разлог да два представника америчке амбасаде долазе на суђење.

Одговарајући на питање о исходу суђења, др Шешељ је рекао да очекује ослобађајућу пресуду јер суд нема на основу чега да осуди Јеличића јер не постоји никакво биће кривичног дела.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР